Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes SLS AMG Roadster

Nieuws: Mercedes SLS AMG Roadster

Officieel: SLS AMG Roadster

30.05.2011

We hebben er reikhalzend naar uitgekeken: de open variant van de spectaculaire Mercedes-Benz SLS AMG. En nu is ´ie er dan eindelijk. Met zijn 571 pk sterke 6.3 liter V8 een garantie voor open rijplezier op het hoogste niveau.

Wat zul je je als eigenaar van de Mercedes SLS AMG Roadster gelukigzalig voelen als je op een zonnige zondagmorgen je garage uitrijdt. In 11 seconden laat je al rijdend (tot 50 km/h) het dak zakken. Ondertussen kijk je met veel plezier terug op de keuze die je hebt gemaakt voor onder meer de kleur van je kap. Mercedes-AMG biedt namelijk de keuze tussen zwart, rood en beige. Niet zo gemakkelijk. Vervolgens rij je de motor rustig warm en geniet je alvast van de klanken die het B&O-audiosysteem en de gorchelende V8 laten horen. De zeventraps automaat schakelt zijdezacht door de verzetten en een blik op het AMG Performance Media systeem wijst erop dat de vloeistoffen op temeratuur zijn. En dan kunnen alle remmen los. In 3,8 seconden laat je je naar 100 km/h stuwen en op een rustig stuk snelweg tik je de topsnelheid van 317 km/h aan. Oh, wat zal dit genieten zijn!

AMG Ride Control
Mercedes SLS AMG RoadsterEen droom. Dat is een auto als de Mercedes SLS AMG Roadster. En Mercedes-AMG heeft er op voortreffelijke wijze een spirituele opvolger van de klassieke 300 SL van weten te maken. Zijn vleugeldeuren moet ´ie ten opzichte van de coupé wellicht missen, maar het open karakter maakt dat meer dan goed. Nieuw, voor zowel de SLS AMG Coupé alsook deze Roadster, is het AMG Ride Control waarbij de elektronisch geregelde demping met een druk op de knop van karakter kan veranderen. Echt grote verschillen ten opzichte van de coupé zijn er overigens niet. Natuurlijk, het dak ontbreekt en de vleugeldeuren zijn gesneuveld, maar qua gewicht is de Roadster slechts 40 kg zwaarder dan de Coupé en de kofferbak is met 173 liter slechts 3 liter minder groot dan in de coupé. De Mercedes SLS AMG Roadster is per juni 2011 te bestellen en staat vanaf dit najaar officieel bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model