Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes SLS AMG GT

Nieuws: Mercedes SLS AMG GT

Mercedes SLS AMG GT is nóg sneller

05.06.2012

Voor wie de SLS AMG nog niet snel genoeg was biedt Mercedes nu soelaas. De AMG-ingenieurs hebben in de machtige V8 namelijk 20 extra paarden gevonden waardoor het asfalt nu nog sneller onder je door schiet.

Zoals wij eerder mochten ervaren is de SLS AMG van zichzelf niet bepaald bedeesd, de enorme atmosferische V8 brult er vrolijk op los en zwiept de driester in een oogwenk naar ongelofelijke snelheden. De techniek staat echter niet stil en bij AMG ging het blijkbaar na drie jaar kriebelen om toch weer te gaan sleutelen aan het topmodel uit Stuttgart. Dat bleek niet zonder succes, want vandaag betreedt de SLS AMG GT het podium, een sneller en harder exemplaar.

Stap vooruit
De belangrijkste upgrade is weggelegd voor de ongeblazen 6.3 liter V8 waar 20 pk extra uit gepeuterd werd. Hiermee komt het vermogen op 591 pk te liggen, genoeg om 0,1 seconden sneller te zijn naar de 100 km/h. Deze sprint kost nu namelijk nog maar 3,7 seconden terwijl na 11,2 tellen de 200 km/h al bereikt wordt. Het accelereren stopt bij 320 km/h wanneer elektronica de V8 een halt toeroept. De zeventraps automaat werd geoptimaliseerd om het vermogen nog soepeler naar de achterwielen te sturen en het schakelen 'spontaner' te maken aldus Mercedes. De AMG Ride Control-ophanging werd opnieuw ontwikkeld en moet vooral de circuit-eigenschappen van de SLS verbeteren.

Onderscheidend
Om de GT te onderscheiden van een gewone SLS zijn zowel de voor- als achterlichten donker gemaakt, zijn de remklauwen rood uitgevoerd en is een GT-badge naast het AMG-logo geplakt. De GT blijft niet beperkt tot de gesloten variant, ook de SLS AMG Roadster zal als GT in de prijslijsten komen te staan. Hoe deze prijslijsten in Nederland worden ingevuld is nog niet bekend.

Tussenpaus?
De komst van deze GT betekent dat de SLS AMG Black Series nog even de tijd heeft om te rijpen. De GT fungeert daarmee feitelijk als een tussenpaus, een warmhoudertje totdat de Black Series zijn opwachting zal maken. Moet je nagaan wat voor vuurwerk dat zal worden!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model