Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mercedes SLR Stirling Moss

Nieuws: Mercedes SLR Stirling Moss

Reïncarnatie van een klassieker

19.03.2009

Sommige auto´s verdienen het gewoon om volop in de spotlights te staan. Zo ook deze SLR McLaren Stirling Moss. De final edition van de SLR is al uitgebreid besproken, maar nu Mercedes nogmaals een uitgebreide collectie foto´s en een mooie video vrijgeeft willen wij die u natuurlijk niet onthouden. Geniet van deze superexclusieve sportauto.

Na ruim 2.200 geproduceerde SLR´s (Coupé en Roadster) zal de productie van de supersportauto van Mercedes deze zomer worden beëindigt. Dat gebeurt op een waardige en bijzonder passende manier. Namelijk met de tot 75 stuks gelimiteerde Final Edition genaamd SLR McLaren Stirling Moss. Mercedes doet er met dit model alles aan om terug te grijpen naar het verleden. De legendarische coureur Sir Stirling Moss (ook te zien op de foto´s) reed met zijn 300 SLR vele overwinningen op zijn naam. Het meest beroemd daarvan is de overwinning in de Mille Miglia.

Het verleden
Mercedes SLR McLaren Stirling MossDe ontwerpers van Mercedes hebben er alle aandacht aan besteed om de associatie met de legendarische SLR op te wekken. De gladgestreken carrosserie, de powerdomes achter de sportstoelen en het ontbreken van de voorruit zijn slechts enkele details. Van een heel ander kaliber dan de auto uit de jaren ´50 is de 650 pk sterke V8 die de auto in 3,5 seconden van stilstand naar 100 km/h doet acceleren. Zijn topsnelheid? Die ligt op 350 km/h! En de prijs? Die bedraagt 750.000 euro af-fabriek. Dat betekent in Nederland een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model