Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mercedes SLR McLaren

Nieuws: Mercedes SLR McLaren

Mercedes SLR McLaren ´722 Edition´

30.08.2006

In 1955 wonnen Stirling Moss en Denis Jenkinson de Mille Miglia met de Mercedes 300 SLR. De beide coureurs wisten hun 300 SLR over een traject van 1.600 km in de snelste tijd over de finish te sturen. De 300 SLR werd daarmee een icoon, evenals de SLR McLaren dat nu al is.

De Mille Miglia was destijds één van de zwaarste en tevens gevaarlijkste autoraces ter wereld. Op de openbare wegen van Italië werd over een afstand van ruim 1.600 km door debergen en oversmalle en slechte wegen gereden. Om 07.22 uur gingen Stirling Moss en Denis Jenkinson van start met hun 300 SLR. Van te voren niet wetend dat zij hun Mercedes in de snelste tijd over de finish wisten te rijden!

07:22 uur
Mercedes SLR 772De beide coureurs verwierven grote faam. Nog steeds is de naam Moss onlosmakelijk verbonden met het merk Mercedes en vooral met de SLR. Eind 2003 blies Mercedes de naam SLR compleet nieuw leven in. De - in samenwerking met McLaren ontwikkelde supersportauto -zet dezelfde prestaties neer als de beide coureurs datdestijds deden. Prestaties van het allerhoogste niveau. En om de banden tussen de SLR en Stirling Moss nog maar eens aan te halen presenteerde Mercedes de SLR McLaren ´722 Edition´. Daarbij staat de aanduiding 722 voor de starttijd (07:22 uur) van Moss en Jenkinson.

AMG V8
Mercedes SLR 722Huistuner AMG boog zich opnieuw over de 5.5 liter V8. De compleet handgebouwde achtcilinder motor is vervaardigd uit de meest dure en sterke materialen. Uit het vooronder van de SLR McLaren worden maar liefst 650 paardenkrachten opgewekt. Deze worden middels een zestraps automaat overgebracht op de achterwielen. Slechts 3,6 seconden zijn ervoor nodig om de 100 km/h te bereiken. Dat is drie keer zo snel dan een gemiddelde middenklasser. En om de vergelijking nog ernstiger te maken, de SLR McLaren heeft slechts 10,2 seconden nodig om vanuit stilstand de 200 km/h te behalen. De topsnelheid van 337 km/h is al even indrukwekkend. Slechts een handjevol sportauto´s kunnen dit evenaren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model