Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes SLR McLaren Roadster

Nieuws: Mercedes SLR McLaren Roadster

SLR Roadster: Sensationeel

04.05.2007

Eind 2003 presenteerde Mercedes de supersportauto SLR McLaren Coupé. In september dit jaar komt er een vervolg op de adembenemende sportauto in de vorm van een Roadster-versie. Net als de Coupé verwijst ook de Roadster naar de SLR-raceauto's uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Nieuws Mercedes SLR McLaren Roadster De markante koelsleuven in de zijschermen, de uitmonding van de uitlaatpijpen aan de zijkant en de wijd openslaande deuren zijn slechts enkele voorbeelden. Maar de SLR McLaren heeft ook diverse kenmerken overgenomen van de Formule 1-auto van het McLaren Mercedes F1-team. Typerende kenmerken als de pijlvormige neus en het materiaalgebruik zijn hiervan de belangrijkste voorbeelden.

Koolstofvezel

Nieuws Mercedes SLR McLaren Roadster Mercedes heeft bij de ontwikkeling van de SLR McLaren duidelijk gebruik gemaakt van de omvangrijke ervaring die de fabrikant heeft opgedaan in de Formule 1. Zo is bijvoorbeeld nagenoeg de gehele carrosserie gemaakt van carbon. Om de Roadster dezelfde torsiestijfheid te geven als de Coupé werd de auto op tal van punten verstevigd. Speciale crashstructuren van koolstofvezel, met staal verstevigde A-stijlen en twee vaste rolbeugels zorgen voor optimale bescherming van de inzittenden en een ongekende torsiestijfheid. Volgens Mercedes is er daardoor nagenoeg geen verschil tussen de open SLR en de gesloten uitvoering.

626 pk V8

Nieuws Mercedes SLR McLaren Roadster Onder de lange motorkap van de supercabrio ligt een door Mercedes-AMG getunede V8. De motor levert een maximaal vermogen van 626 pk en een koppel van 780 Nm. De motor is gekoppeld aan een AMG-vijftraps automaat met Speedshift-R-schakeling. Wie het volledige vermogen loslaat op de achterwielen weet in slechts 3,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 322 km/h.

Stoffen dak

Nieuws Mercedes SLR McLaren Roadster Het volledig neerklapbare stoffen dak is leverbaar in drie verschillende kleuren. Wie het dak wil openen moet boven de voorruit een grendel omzetten en het dak licht omhoog drukken. Daarna is een druk op de knop voldoende om binnen 10 seconden te genieten van de open luchtsensatie die de SLR McLaren met zich meebrengt. Dankzij diverse optimalisaties in de windtunnel claimt Mercedes dat nog boven de 200 km/h normaal kan worden gesproken met elkaar. Wie met het dak open rijdt wordt getrakteerd op een fantastisch motorgeluid.

Veiligheid en uitrusting

Nieuws Mercedes SLR McLaren Roadster Het veiligheidsniveau is naar een hoog plan getild. Behalve de diverse verstevigingen aan de carrosserie biedt Mercedes de inzittenden van de SLR McLaren Roadster extra veilgheid dankzij de front-, zij- en knie-airbags. De koolstofvezel kuipstoelen houden de inzittenden vast op hun plaats. En wie denkt dat deze prestaties gepaard gaan met een Spartaans interieur heeft het mis. Zaken als climate control, een hoogwaardig Bose audiosysteem, navigatiesysteem en een multifunctioneel sportstuurwiel zijn standaard aanwezig.

McLaren-fabriek in Woking

Mercedes bouwt de SLR McLaren Roadster zij-aan-zij met de Coupé in het Britse Woking. In dat complex worden ook de McLaren Mercedes F1-bolides ontwikkeld en gebouwd. De levering start in september dit jaar. De prijs van de open supersportauto bedraagt € 679.890,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model