Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes SLK

Nieuws: Mercedes SLK

Carlsson doet Mercedes SLK

17.06.2011

Een roadster als de Mercedes SLK leent zich uitstekend voor een beetje tuning. Tuner Carlsson weet in veel gevallen op sportieve doch subtiele wijze de modellen van Mercedes die extra dynamische look te geven.

"Twee stoelen, een lange motorkap, korte overhangen en de motor op de juiste plaats", Carlsson is enthousiast over de nieuwe SLK. Toch wist de tuner nog tal van manieren te vinden om het in- en exterieur een eigen dynamische en stijlvolle touch te geven.

Carlsson-design
Qua looks heeft Carlsson wat ons betreft precies de juiste snaar weten te raken. Men monteerde een voorspoiler, diffusor, achterklepspoiler en zijskirts die geheel aansluiten bij het lijnenspel dat Mercedes' eigen ontwerpteam wist te creëren. Twee uitlaatpijpen in het typische Carlsson-design produceren een daarbij behorende sound.

Motortuning SLK
Mercedes SLK by CarlssonDankzij Carlsson's C-Tronic tuningsmodules werd dankbaar gebruikgemaakt van de reserves die de CGI-motoren van Mercedes hebben. Zodoende wist men, afhankelijk van de motor, 27 tot 40 pk extra op te wekken. Bij de SLK 200 CGI (184 pk) steeg het vermogen naar 211 pk dankzij de CB20 module. Wie de CB20S laat monteren beschikt zelfs over 224 pk. Voor de SLK 250 CGI (204 pk) zijn vermogensupgrades naar 231 en 239 pk mogelijk.

Lichtmetaal
'Wielen maken de auto', zeggen we altijd. Bij een SLK is dat zeker niet te ontkennen. Behalve een 30 mm verlaging van het onderstel biedt Carlsson dan ook een uitgebreide collectie lichtmetalen velgen aan die leverbaar zijn in 18, 19 en 20 inch. Met speciaal geselecteerd leer, carbon en aluminium is bovendien het interieur geheel naar ieders smaak aan te kleden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model