Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes SLC

Nieuws: Mercedes SLC

Mercedes bevestigt komst van SLC

26.04.2012

Mercedes gaat de sportwagenmarkt betreden met een model gepositioneerd onder de SLS. De nieuwe SLC moet de concurrentie aangaan met onder andere de Porsche 911 en de Aston Martin V8 Vantage.

Mercedes is bezig aan een enorm offensief waarbij enerzijds modellen als de A- en SL-klasse compleet vernieuwd worden terwijl anderzijds nieuwe markten worden aangeboord met de CLA en CLS Shooting Brake. In het sportwagensegment blaast Mercedes ook al een aardig toontje mee met de SLS AMG, maar die zit natuurlijk wel aan de uiterste bovenkant van de markt terwijl de SL en SLK alleen als cabriolet geleverd kunnen worden. Om op te kunnen tegen de gesloten 911's en Vantages van deze wereld heeft men in Stuttgart dan ook naar het potlood gegrepen en een volledig nieuw model op papier gezet. Hoewel de looks nog even op zich laten wachten kunnen we wel alvast onthullen dat deze nieuwe sportcoupé onder de naam SLC door het leven zal gaan.

Baby-SLS
Stijlelementen van de SLS AMG - die overigens dit jaar nog als Black Series zal verschijnen - zullen ongetwijfeld hun weg gaan vinden naar de SLC. Een lange neus met brede grille ligt zeker in de lijn der verwachting terwijl de vleugeldeuren waarschijnlijk vanwege kostenbesparing op de plank zullen blijven liggen. Hoewel de SLC ook een V8 zal krijgen is dit niet het monsterlijke 6.2 liter tellende exemplaar uit zijn grotere (en krachtigere) broer. Volgens het Britse Auto Express dat sprak met hoofdontwerper Gorden Wagener, zal een volledig nieuwe 4.0 liter V8 worden ontwikkeld terwijl ook de uit de SLK afkomstige V6 de overstap gaat maken naar de SLC. De ontwikkeling van de nieuwe sportwagen is, net als de SLS, een samenwerking tussen Mercedes-Benz en AMG.

Productie
Wagener bevestigde eveneens dat de SLC inmiddels het groene licht heeft gekregen en dat betekent dat niets productie nog in de weg staat. De presentatie van het model wordt volgend jaar verwacht met een geplande marktintroductie in 2014. Achter de schermen werkt Mercedes dus al enige tijd aan het model...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model