Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Bentayga Speed

Nieuws: Bentley Bentayga Speed

Ideale schoonzoon op wielen: Bentley Bentayga Speed

19.02.2019

Dochtervaders willen natuurlijk het allerbeste voor de vrouwelijke versie van hunzelf. Een vent die niet alleen knap en gespierd is, maar ook financieel onafhankelijk, zorgzaam en teder en gezond en sportief. De welbekende ideale schoonzoon. En daar hoort natuurlijk ook een dito auto bij. Wel, in de Bentley Bentayga Speed is die zonder meer gevonden.

De Bentley Bentayga had van nature al ontzettend veel om het lijf. Letterlijk. Maar als Speed gaat de Britse mastodont nog een stap verder in de alleskunde. Bentley gooide alle remmen los en voorziet de nieuwe Bentayga-topper van een opgevoerde 6.0-W12. Die levert met 635 pk nog meer vermogen, waardoor het de Speed (ondanks dat de auto er geenszins lichter op is geworden, eerder zwaarder) zomaar eventjes in 3,9 seconden naar de 100 km/h snellen is. Vier seconden! Denk je eventjes in hoe bizar dat is wanneer je de omvang en zwaarlijvigheid van de Bentayga in ogenschouw neemt. Het is simpelweg van de zotte. Evenals de top van 306 km/h.

Verfijnd design
Samen met het verhoogde prestatieniveau is de Bentayga Speed voorzien van een meer uitgesproken design. De opvallende achterspoiler en in exterieurkleur uitgevoerde voorzijde, zij-skirts en achterste bumpersplitters geven de sportieve inborst van deze SUV prijs. Datzelfde geldt voor de donkergetinte grille, koplampen en achterlichten. Rollen doet de Bentayga Speed op speciaal ontworpen 10-spaaks 22 inch velgen – met keuze uit drie laksoorten: zilver, donkergetint of zwart. Diverse Speed-badges maken het plaatje compleet.

Two-tone interieur
Dan het interieur. Ook daarmee steelt de Speed graag de show. Voor de gelegenheid en de sportieve noot wordt het meubilair in visueel opzicht verdeeld in twee kleuren. Dit zogenoemde 'colour split design' omvat contrasterende stiksels in diamantpatroon, discreet aangebrachte badges, verlichte Speed-instaplijsten en – voor het eerst in de Bentayga – het gebruik van alcantara. Volleder is uiteraard ook mogelijk, zonder meerprijs.<br>Wel optioneel is het woord 'Speed' in de rugleuning van de stoelen in plaats van het Bentley-embleem. Verder prijken er onder meer keramische remschijven, 22-voudig verstelbare voorstoelen met massagefunctie, een koolstofvezel middenconsolepaneel en een super-de-luxe Bentley-entertainmentsysteem (RSE) op de optielijst.

Hoeken in Sport-modus
Net als alle Bentayga's is de vierwielaangedreven Speed voorzien van een elektronisch sperdifferentieel en acht verschillende Drive Dynamics rijmodi. Om de gasrespons van de W12-motor, die is gekoppeld aan de 8-traps transmissie, te verbeteren, is de Sport-stand opnieuw gekalibreerd. De aanpassing zorgt voor een dynamischer en meer betrokken rijbeleving, aldus de Britten. De stijvere set-up van het onderstel en de nog karaktervoller klinkende uitlaatpijpen bij het starten en terugschakelen maken de intense rijervaring compleet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model