Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes S-klasse

Nieuws: Mercedes S-klasse

Vier varianten Mercedes S-klasse gepland

16.01.2012

In 2013 komt de nieuwe - vijfde generatie - van de Mercedes S-klasse op de markt. De introductie van het nieuwe vlaggenschip is een happening waar menig CEO, oliesjeik en koninklijke adel wellicht naar uitkijkt.

Op de NAIAS in Detroit heeft Dr. Uwe Ernstberger, verantwoordelijke voor de S-klasse, verklaart dat het model uiteindelijk zal verschijnen in vier varianten. Van de gewone S-klasse hebben we al een glimp op kunnen vangen. Dat er bovendien eentje op stapel staat met een verlengde wielbasis is bekend, kwestie van het terziele gegane Maybach zo snel mogelijk te doen vergeten.

Cabriolet en Coupé
Mercedes S-klasseMaar er zou ook een afzetmarkt gevonden worden voor een coupé en een cabriolet, die beide later op de planning staan. Een conceptversie van die dakloze S-klasse hebben we in 2007 al ontmoet op de Detroit Motor Show, onder de noemer Ocean Drive. Opmerkelijk zijn de vier deuren die de auto absoluut onderscheidend maakt. Wat ons betreft een uniek verkoopargument om praktisch ingestelde klanten of koninklijke koppels te overhalen. Wel een sjaaltje aandoen... of de Airscarf aanzetten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model