Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes S 63 AMG

Nieuws: Mercedes S 63 AMG

Mercedes kondigt nieuwe S 63 AMG aan

16.07.2013

Uiteraard was het een publiekgeheim dat de nieuwe Mercedes S-klasse opnieuw als S 63 AMG zou verschijnen. Dat weerhield de Duitse fabrikant echter niet om hem officieel weer aan te kondigen. Alleen hoeveel vermogen zou de limousine krijgen?

Niet dat iemand er nog over twijfelde, maar Mercedes bevestigt met deze eerste teaser toch nog maar even dat de nieuwe S 63 AMG wederom de beschikking krijgt over een dubbel-geblazen achtcilinder. Hoe hoog het maximumvermogen van die V8-krachtbron zal bedragen houdt het merk nog even voor zich.

Twee versies en 4Matic
De sterkste geblazen AMG-V8 levert vandaag de dag een vermogen van 585 pk en 800 Nm en hangt in de E 63 AMG S met vierwielaandrijving. In de S-loze configuratie, waarbij de aandrijfkrachten enkel naar de achterwielen wordt gestuurd, levert het 5.5 liter grote blok 558 pk en 720 Nm en er is een reële kans dat de nieuwe S 63 AMG ook in deze twee varianten aangeboden wordt. Kort voor de IAA in Frankfurt gaan we daar duidelijkheid over krijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model