Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes S 500 Hybrid

Nieuws: Mercedes S 500 Hybrid

Mercedes S Hybrid met 14% bijtelling

05.07.2013

Mercedes heeft goed nieuws voor menig directielid. De nieuwe S-klasse Hybrid krijgt namelijk 14% bijtelling! De nieuwe limousine uit Stuttgart stoot als S 500 Hybrid slechts 70 gram CO2 per kilometer uit en dat is laag genoeg om in aanmerking te komen voor 14% bijtelling.

Het is nogal een verschil, 25% bijtelling over een bedrag van rond de honderdduizend euro, of 14%. Concreet scheelt het bruto 11.000 euro per jaar. En dat is ook in deze klasse wel heel erg mooi meegenomen. Dat enorme bijtellingsvoordeel is te danken aan de op stapel staande S 500 Hybrid, de plug-in hybride die Mercedes in petto heeft voor de gloednieuwe S-klasse.

70 g/km
In de S 500 Hybrid combineert Mercedes een V6 benzinemotor met een krachtige elektromotor. Deze zal over een volledig elektrische actieradius van tussen de 30 en 40 km beschikken en komt zodoende volgens de NEDC-meetmethode uit op een gemiddeld verbruik van iets meer dan 3 liter per 100 km. Mercedes laat zich er nog niet volledig over uit, maar heeft tegenover Autocar al wel laten weten een CO2-uitstoot van 70 g/km te willen realiseren. Inderdaad, precies 1 g/km lager dan zijn belangrijkste rivaal: de Porsche Panamera S E-Hybrid.

2014
Naar verwachting presenteert Mercedes de S 500 Hybrid dit najaar tijdens de IAA in Frankfurt. De auto zal dan vanaf 2014 leverbaar worden. Succes lijkt op voorhand gegarandeerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model