Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mercedes myComand

Nieuws: Mercedes myComand

Infotainment van de toekomst

26.11.2008

Mercedes werkt volop aan de ontwikkeling van een hypermodern myComand-systeem. De opvolger van het huidige Comand-systeem is dankzij een continue internetverbinding in staat de meest actuele informatie op te halen en bovendien tal van nieuwe functies te bundelen.

Steeds vaker laten fabrikanten doorschemeren bezig te zijn met internet in de auto. BMW biedt het inmiddels aan in diverse modellen en ook Volkswagen werkt aan een test met een Tiguan voorzien van een internetsysteem. Mercedes laat weten te werken aan de opvolger van het huidige Comand-systeem waarin onder meer de radio, DVD-speler, navigatie en diverse andere functies van de auto gebundeld zijn. Het nieuwe myComand geeft ons een voorproefje van het systeem zoals dat over enkele jaren leverbaar wordt.

Actuele kaartinformatie
Mercedes myCommandBij myComand draait alles om de internetverbinding. Dankzij die verbinding wordt telkens wanneer de auto gestart wordt de software geactualiseerd. Daardoor is bijvoorbeeld het kaartmateriaal van de navigatie altijd actueel en wordt rekening gehouden met files en fliters. Ook kunnen er sattelietbeelden (zoals Google Maps) worden getoond. Behalve dat kan direct informatie worden opgevraagd over hotels en recreatiemogelijkheden, maar ook over restaurants en bioscopen. Allemaal niet zo spectaculair tegenwoordig, maar wel nieuw is dat er ook direct geboekt kan worden.

World Radio en VoIP
Mercedes myCommandMet de functie World Radio kan via internet naar elke radiozender ter wereld worden geluiderd. Bovendien kan de eigen muziekverzameling op internet worden opgeslagen en zodoende niet alleen thuis maar ook in de auto worden beluisterd. Via Voice over Internet Protocol (VoIP) kan bovendien via internet (gratis) worden gebeld. Uiteraard is het ook mogelijk om op internet te surfen en zo in de auto websites te bezoeken.

Serieproductie over enkele jaren
Mercedes wil met myComand vooral de zakelijke rijder gaan bedienen. Die brengt veel tijd door in de auto en heeft behoefte aan dergelijke informatie. Het duurt nog enkele jaren voordat het systeem er is, maar Mercedes werkt volop aan het klaarstomen van myComand voor serieproductie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model