Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes ML-klasse

Nieuws: Mercedes ML-klasse

Facelift Mercedes ML-klasse

13.03.2008

De Mercedes ML-klasse heeft een behoorlijke facelift ondergaan. Hiermee heeft Mercedes meer nadruk gelegd op een dynamisch uiterlijk. De SUV werd aan de voorzijde en de achterzijde voorzien van nieuwe bumpers en lichtunits en het interieur van de ML-klasse is bekleed met hoogwaardige materialen. Het gehele motorenaanbod heeft een zuiniger karakter.

De tweede generatie van de Mercedes ML-klasse werd in april 2005 geintroduceerd. In de afgelopen drie jaar wist Mercedes maar liefst 300.000 ML's te verkopen. Om deze goede verkoopcijfers op peil te houden heeft de auto nu een kleine facelift ondergaan. Het exterieur kreeg een nieuwe look waarbij Mercedes meer dynamiek probeert uit te stralen. Aan de voorzijde van de auto zien we een gewijzigde bumper met scherpere lijnen. De koplampen zijn eveneens nieuw en vooral opvallend is de kleine knik in het onderste deel van de lichtunits. Verder heeft Mercedes de grille vergroot en is deze voorzien van drie louvres. Aan de achterzijde is de compleet nieuwe bumper het meest opvallend. Tegelijkertijd werden ook de achterlichtunits gewijzigd.


Betere materialen

Mercedes ML klasseHet interieur van de ML-klasse heeft eveneens een behoorlijke update ondergaan. Het is op de foto´s moeilijk te zien, maar Mercedes claimt betere materialen te hebben gemonteerd. Wel duidelijk zichtbaar is het geheel nieuwe vierspaaks stuurwiel dat is voorzien van chromen inleg. De zetels zijn sportiever van vorm en voor de muziekliefhebber is er een Media Interface leverbaar waarbij het mogelijk is een externe muziekbron zoals een iPod of MP3-speler aan te sluiten. Het geluid kan optioneel ten gehore worden gebracht middels het Harman Kardon audiosysteem.

Zuiniger motoren
Mercedes ML KlasseMotorisch is er niet veel veranderd. De ML-klasse is nog steeds leverbaar met V6- en V8-motoren waarvan de vermogens uiteenlopen van 190 tot maar liefst 388 pk. Het dieselgamma wordt gevormd door de ML 280 CDI (190 pk), de ML 320 CDI (224 pk) en de ML 420 CDI (306 pk). De leverbare benzinemodellen dragen de type-aanduidingen ML 350 (272 pk) en ML 500 (388 pk). Mercedes claimt dat de motoren tot 10 procent zuiniger zijn geworden zonder dat de prestaties hiervan negatieve invloed hebben ondervonden.

Beschikbaarheid

Wanneer de vernieuwde Mercedes ML-klasse precies bij de dealers staat is op dit moment niet bekend. De prijzen zullen op een nagenoeg gelijk niveau liggen als het huidige model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model