Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mercedes ML 63 AMG

Nieuws: Mercedes ML 63 AMG

ML 63 AMG ´10th Anniversary´

13.11.2008

Mercedes-AMG viert de tiende verjaardag van de ML AMG op gepaste wijze met een exclusief model. De ML 63 AMG ´10th Anniversary´ is gebaseerd op de ´gewone´ AMG-variant maar dan wel voorzien van een aantal smaakmakende kleurstellingen en details.

In 1999 presenteerde Mercedes de ML 55 AMG. Daarmee creëerden de Duitsers - volgens eigen zeggen - een nieuwe segment. De zogenaamde ´high performance SUV´ bracht een vermogen van 347 pk op de weg. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is de ML 55 AMG vervangen door de ML 63 AMG. Dat model ontwikkelt niet minder dan een bloedstollende 510 pk uit z´n 6.3 liter AMG V8 krachtbron. Mercedes viert deze verjaardag met de ´10th Anniversary´ editie.

Exclusieve kleurstelling
Mercedes ML 63 AMGDe buitenzijde van de auto valt te herkennen aan de nieuwe motorkap met power domes, een gewijzigde radiatorgrille en in Himalaya-grijs gespoten beschermpanelen onder de bumpers. Eveneens in het oog springend zijn de imposante 21 inch lichtmetalen wielen. Wie instapt wordt getrakteerd op een volwaardig sportinterieur met AMG-sportstoelen die bekleed zijn met two-tone nappaleer. Ook het stuurwiel is in deze tweekleur uitgevoerd. Het bovenste deel van het dashboard is voorzien van zwart Designo leer en voor de chique tint is hout verwerkt.

Performance Studio
Vanaf het voorjaar van 2009 zal de ML 63 AMG ´10th Anniversay´ leverbaar zijn. In de zomer zullen de eerste exemplaren aan klanten worden afgeleverd. De auto wordt gebouwd in de speciale Performance Studio van Mercedes-AMG in Affalterbach.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model