Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes M-Klasse

Nieuws: Mercedes M-Klasse

M-Klasse net geen 70 mille

30.06.2011

De nieuwe Mercedes M-Klasse is nog maar net onthuld of de prijslijst is alweer gedrukt. Rijden in de nieuwste telg van Mercedes kan vanaf november al voor een bedrag van € 69.990,-

De nieuwe M-Klasse wordt vanaf de introductie geleverd met een drietal motoren, waaronder één viercilinder. Deze ML 250 BlueTec 4Matic is meteen de meest voordelige variant dankzij de 204 pk sterke en 500 Nm krachtige biturbodiesel-krachtbron. De uitvoering staat voor € 69.990,- in de prijslijsten en is niet alleen door de aanschafprijs de voordeligste van de drie. Ook het verbruik van gemiddeld zes liter per 100 km helpt hieraan bij. Meer dieselkracht vinden we bij de ML 350 BlueTec 4Matic die beschikt over een zescilinder met 258 pk. Het koppel bedraagt 620 Nm en het gemiddelde verbruik blijft steken op 6,8 l/100 km. Dit model staat voor € 79.900,- op de prijslijst.

Benzine
Mercedes M-KlasseLiever benzine tanken? Dat kan met de ML 350 4Matic BlueEfficientcy die is voorzien van een V6 benzinemotor. Dit blok levert 306 pk en beschikt over een koppel van 370 Nm. Genoeg kracht om de grote SUV vlot uit de startblokken te laten schieten. Nul naar honderd doet de Duitser bijvoorbeeld in 7,6 seconden. De topsnelheid van 235 km/h en het gemiddelde verbruik van 8,5 l/100 km is eveneens keurig. De prijs van deze uitvoering bedraagt € 74.900,-.

Standaard start/stop
Mercedes M-KlasseInteressant om te vermelden is het feit dat alle motoren van de nieuwe M-Klasse zijn uitgevoerd met nieuwe 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie in combinatie met de ECO start/stop functie. De M-Klasse wordt daarnaast standaard geleverd met Selective Damping, een systeem dat de mate van demping automatisch aanpast aan de wegomstandigheden en de rijstijl. De standaarduitrusting omvat verder zaken als het geavanceerde Audio 20 CD-systeem met twin-tuner, TFT-kleurenscherm (14,7 cm), AUX-interface en Bluetooth-interface voor handsfree bellen. Een harman/kardon Surround Sound system met digitale radio (DAB), een geïntegreerde Becker MAP PILOT navigatiesysteem en een breedband internetverbinding is optioneel beschikbaar.

November
De nieuwe Mercedes-Benz M-Klasse beleeft zijn officiële debuut op de autotentoonstelling van Frankfurt (IAA) in september. Hij wordt in november bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers verwacht. Van 12 tot en met 15 juli vindt er een exclusieve sneak-preview plaats bij Mercedes-Benz Nederland, een afspraak maken kan alleen via de Mercedes-Benz dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model