Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes GLK

Nieuws: Mercedes GLK

Officieel: Mercedes GLK gefacelift

26.03.2012

Na een overvloed aan spyshots heeft Mercedes hem nu officieel gelanceerd, de gefacelifte GLK. De Mercedes GLK heeft zowel aan de buitenzijde alsook van binnen een facelift ondergaan, maar onderhuids zijn de grootste veranderingen terug te vinden.

In 2008 werd de GLK geïntroduceerd als 'kleine' SUV in het Mercedes-gamma en dat betekent dat het nu, vier jaar later, tijd is voor een facelift. De nieuwe GLK is zowel aan het oppervlak als onderhuids aangepakt en volgengs Mercedes heeft de auto vooral op het gebied van luxe en uitrusting flinke stappen vooruit heeft gemaakt.

Styling
Mercedes GLKMet uiterlijk van de nieuwe GLK hoopt Mercedes twee dingen te bereken. Enerzijds moeten rechtere lijnen de terrein-uitstraling sterker doen worden en anderzijds wordt door o.a. LED-verlichting en een aangepaste grille de auto in lijn gebracht met het Mercedes familiegezicht. Het interieur ontging de ontwerpers ook niet aan de aandacht en werd grondig aangepakt. De nadruk ligt op een luxe uitstraling en daarvoor is ruimte gebruik gemaakt van lederen en houten details.

Uitrusting
De nieuwe GLK beschikt over veel systemen die ook zijn terug te vinden in de luxere E- en S-klasse zoals vermoeidheidsherkenning, een anticiperend veiligheidssysteem, adaptieve remlichten en Brake Assist. Daarnaast zijn extra opties zoals Intelligent Light System (ook geschikt voor off-road rijden), Night View Assist Plus, Speed Limit Assist en Blind Spot Assist leverbaar. Net als bij Range Rover is de GLK uit te rusten met een 360°-camera waardoor de bestuurder de omgeving in de gaten kan houden. Het Offroad-Pro pakket zorgt ervoor dat de GLK ook vooruit komt wanneer het terrein erg ruig wordt. Dit systeem heeft vanzelfsprekend alleen zin op de vierwiel-aangedreven variant.

Aandrijving
Het motorenaanbod bestaat, zoals verwacht, voornamelijk uit diesels die zuiniger zijn dan hun voorgangers en uit een zescilinder benzinevariant. De krachtigste diesel is de 250 BlueTEC 4MATIC met 204 pk en 500 Nm koppel. Deze heeft een verbruik van 6,5 l/100km terwijl de achterwielaangedreven 200 CDI BlueEFFICIENCY slechts 5,6 l/100km nodig heeft. Alle uitvoeringen beschikken over een start-/stopsysteem en elektrische stuurbekrachtiging om de CO2-uitstoot te verlagen. Kies je voor een zeventraps 7G-TRONIC PLUS automaat dan zullen de verbruik- en uitstootcijfers verder dalen. De nieuwe GLK staat per direct in de verkooplijsten met een vanafprijs van € 43.050,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model