Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes G-klasse

Nieuws: Mercedes G-klasse

Mercedes G-klasse in strijdtenue

08.07.2010

Zwaar bepantserd en voorzien van moderne apparatuur: de Mercedes G-klasse Light Armoured Patrol Vehicle 6.X Concept. Een hele mond vol voor een auto waarover we maar weinig weten. Maar goed, hier de feiten.

De LAPV 6.X Concept is een voorbode voor de opvolger van de LAPV 5.4. Grootste verschil is dat deze auto meer wendbaar, nog beter bepantserd en meer laadcapaciteit kent. Onder de kap ligt een - onbekende - dieselmotor die het mogelijk maakt om 150 km/h te behalen. Bijna anderhalve ton bagage is daarbij geen probleem.

Bepantsering
Mercedes G-klasseDe LAPV 6.X zal voornamelijk ingezet worden als legervoertuig of voor overheden en is dan ook voorzien van zware bepantsering. Speciaal tegen granaten is ook de gehele wagenvloer bepantserd. Zijn scheppers laten weten dat de bepantsering modulair is opgebouwd en bij schade heel snel te vervangen. Groot verschil ten opzichte van de 5.4 is dat deze 6.X wendbaarder is. Dankzij speciale luchtvering kan 450 mm bodemvrijheid worden gerealiseerd en de auto is zo ontworpen dat een aan- en afrijhoek van respectievelijk 50 en 45 graden mogelijk is. Uiteraard is er aan boord allerhande communicatie-apparatuur die dankzij een samenwerking met EADS tot stand is gekomen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model