Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes G 63 AMG

Nieuws: Mercedes G 63 AMG

Imponerend: Brabus B63 - 620 Widestar

03.12.2012

Hoe beestachtig imponerend de Mercedes G-klasse in zijn normale tenue al is, elke tuner wil hem graag in een trainingspak stoppen. Dat demonstreert ook Brabus op het autofeest in Essen in de vorm van de B63 – 620 Widestar.

Dat betreft bepaald geen compacte naam, maar dat woordje komt dan ook geheel niet voor in het vocabulaire van de B63 - 620 Widestar. Laten we de naam voor het gemak eens ontcijferen. De 'B' staat natuurlijk voor Brabus en de '63' slaat op het model waarvan hij is afgeleid. Dat is immers de G 63 AMG die in de reguliere variant een stuwkracht van 544 pk ontwikkelt. Maar niet in deze uitvoering. Hier komt namelijk de '620' vandaan die voor het maximale vermogen van de G-klasse staat. Maar liefst 620 pk dus, 76 pk meer dan het origineel wat betekent dat de terreinauto eveneens nóg sneller is geworden. De sprint van van nul naar honderd doet de Duitser in 5,1 seconden en de topsnelheid is begrensd op 230 km/h. Dat was 5,4 seconden en 210 km/h.

Stoer, stoerder, Brabus G-klasse
Maar dan missen we nog de term 'Widestar' in onze beschrijving. Wellicht heb je toevallig al even naar de afbeeldingen gekeken en dan snap je meteen waar die toevoeging op slaat. Wat een enorm imponerend vervoersmiddel is deze G-klasse geworden. Kan het nog stoerder vragen we ons af bij het zien van de zwaar overdreven spatbordverbreders, de forse ventilatieopeningen en de kolossale 23 inch lichtmetalen wielen. We denken het niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model