Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes E63 AMG Brabus

Nieuws: Mercedes E63 AMG Brabus

Onzinnig: Brabus 850 Biturbo

02.12.2013

De Duitse tuner Brabus deed het al eens bij een S-klasse en dus kan het ook in de Mercedes-Benz E63 AMG. Zo laat de tuningsfirma zien op de Motorshow in Essen met deze belachelijke E63 850 Biturbo.

Achthonderdvijftig pk! We schrijven het maar even voluit, omdat we zelf ook amper kunnen uitdokteren wat zoveel paarden in een stationwagon te zoeken hebben. Voor de duidelijkheid, het betreft hier een stationwagon. Een auto waarmee je nog steeds op zondagmiddag met kinderen, een vracht aan speelgoed en de Labrador in de kofferbak gewoon naar oma kan rijden. Waarom Brabus dit monster toch tot stand brengt? Omdat het kan!

Absurd
Aan het exterieur van de Biturbo valt met de bescheiden bodykit en dito velgen nog wel de nodige subtiliteit op te merken. Maar hoe anders is dat onder de kap, waar hetzelfde recept als bij de 850 S-klasse werd toegepast. De Duitse tuner weet het absurde vermogen tot stand te brengen door het 5.461 cc metende achtcilinder Mercedes-blok tot bijna zes liter op te boren. Ook de versnellingsbak werd aangepast. De kracht wordt afgegeven op alle vier de wielen, wat ons doet vermoeden dat met vier rokende banden optrekken denkbaar is. De Brabus 850 trekt in 3,1 seconden op naar 100 km/h en bij 300 km/h grijpt de elektronische begrenzer in. Als je 850 pk iets te bont vindt dan zijn ook lichtere vermogensupdates van 620, 650 en 730 pk voorhanden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model