Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Mercedes E-klasse Cabriolet

Nieuws: Mercedes E-klasse Cabriolet

Brabus hangt V12 in E Cabriolet

11.07.2011

Eerst de sedan, vervolgens de coupé en nu ook de cabriolet. Met een 800 pk sterke V12 Biturbo in de motorsteunen weet Brabus ook de Mercedes E-klasse Cabriolet tot ongekende hoogte te dwingen.

De meest krachtige en snelste vierzits cabriolet ter wereld', dat is de Brabus 800 E V12 Cabriolet volgens de Duitse tuner. En ongetwijfeld ook één van de duurste met een prijskaartje dat start bij € 478.000,-.

800 pk
Brabus E-CabrioletBrabus heeft opnieuw laten zien nergens voor terug te deinzen. Ook niet voor het monteren van een wijzerplaat die tot 400 km/h doorloopt. Je denkt dat ze daarmee bluffen? Nee hoor, de topsnelheid van het model is namelijk begrensd op 370 km/h en komt daarmee heel dicht in de buurt. Verantwoordelijk voor dit soort snelheden is de Brabus 800 V12 Biturbo motor die de tuner eerder al in onder meer de Mercedes S-klasse, E-klasse sedan en E-klasse coupé heeft gehangen. Het blok ontwikkelt een vermogen van 800 pk bij 5.500 tpm en een koppel van 1.420 Nm. Aangezien dat koppel simpelweg teveel is begrensde Brabus het tot 1.100 Nm. En ja, met dit soort cijfers kun je prestaties verwachten die normaal gesproken alleen in het vocabulaire van sportautofabrikanten voorkomen: 0-100 km/h in 3,7 seconden en 0-200 km/h in 9,9 seconden. De magische 300 km/h-grens wordt zelfs na slechts 23,9 seconden doorbroken!

Noodzakelijk
Dat Brabus niet simpelweg hun V12 in de E-klasse Cabriolet kon lepelen en het vermogen zijn gang kon laten gaan spreekt voor zich. De vering en demping werd in samenwerking met Bilstein aan deze omstandigheden aangepast. Bovendien werd de auto extensief in de windtunnel getest om de beste aerodynamica te kunnen creëren. Het spoilerwerk dat je ziet is dan ook niet enkel en alleen bedoeld als sportieve opsmuk, maar ook daadwerkelijk functioneel (lees: noodzakelijk).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model