Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes E 63 AMG

Nieuws: Mercedes E 63 AMG

Mercedes onthult stukje van de E 63 AMG

26.03.2009

Mercedes heeft de E 63 AMG klaar staan. De auto debutueert in april op de New York Auto Show en belooft weer een heerlijke sportbolide te worden. Inmiddels is er een stukje van de auto onthuld. Samen met de diverse spyshots die we al gezien hebben geeft het ons nu al een goed beeld.

Zoals we gewend zijn is de E 63 AMG in alle opzichten het absolute topmodel van de E-klasse. En dat is ook bij de nieuwe generatie niet anders. Het verschil met de minder potente E´s is duidelijk zichtbaar. De lekker dikke voorbumper, forse lichtmetalen wielen, aangezette zijskirts, sportieve achterbumper en het spoilertje op de achterklep geven de AMG-versie de aanblik die het verdient. Onder de kap ligt uiteraard het meeste spektakel. Net als bij de vorige generatie monteert Mercedes-AMG ook ditmaal een 6.3 liter V8. Het vermogen ligt bij de nieuwe E 63 op 525 pk waarmee de auto in ongeveer 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h kan sprinten. Het koppel van 630 Nm zorgt voor fantastische tussensprints.

Debuut in New York
Mercedes E63 AMGHet debuut staat - zoals gezegd - gepland voor de New York International Auto Show die op 10 april de deuren opent voor het publiek. Op 8 april is de pers welkom en dan zal Mercedes de E 63 AMG officieel onthullen. Deze teaser is afkomstig van het Duitse magazine Sport Auto dat de sportieve E-klasse nu al heeft uitgeroepen tot sportauto van het jaar 2009. Dat schept hoge verwachtingen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model