Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes E 63 AMG

Nieuws: Mercedes E 63 AMG

Mercedes E 63 AMG herstart pk-wedloop

14.01.2013

Met de introductie van de nieuwe, minder sterke Audi RS 6 leek er een einde te zijn gekomen aan de jarenlange pk-wedloop tussen de performanceafdelingen van verschillende merken. Maar AMG van Mercedes-Benz wakkert het vuur rondom dit fenomeen weer aan, met de vernieuwde E 63 AMG.

Normaliter is elke nieuwe generatie van een model telkens weer wat krachtiger dan zijn voorganger. Maar in de hoogste, sterkste regionen van de auto-industrie was er pas echt een ware strijd gaande over wie de meeste paardenkrachten naar de wielen wist te sturen. Verplaatsen we ons even naar de supersedans van de wereld, dan wist Audi meestal de koppositie in te nemen. Maar toen onlangs bekend werd dat de nieuwe RS 6 Avant over minder vermogen beschikt dan zijn voorganger, leek die pk-strijd te zijn afgezwakt. Leek, want Mercedes presenteert nu de vernieuwde E 63 AMG die (aanzienlijk) sterker is dan de prefacelift.

E 63 AMG S
Beschikte de oude E 63 AMG met dezelfde 5.5 liter V8-BiTurbo standaard nog over 525 pk en 700 Nm, het opgewaardeerde model spuwt voortaan 557 pk en 720 Nm. Voor exact dit vermogen had je voorheen het optionele AMG Performance Package, maar is voortaan dus standaard! De nieuwe Audi RS 6 en ook BMW M5 zullen in hun handen wrijven, want beiden beschikken over 560 pk. Maar wacht... AMG heeft (opnieuw) iets achter de hand, en dat is de E 63 AMG S. Die beschikt namelijk over maar liefst 585 pk en 800 Nm, wat in het snelste geval een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 3,7 seconden oplevert. De E 63 AMG geeft daarmee de RS 6 en M5 alsnog het nakijken, al kun je je afvragen of het verschil van enkele tienden van seconden nog opgemerkt worden door je zintuigen.

Uiterlijke verschillen
Ten opzichte van het 'basismodel' verschilt de E 63 AMG S ook in detail. Zo is de zogenoemde A-wing voorspoiler uitgevoerd in hoogglans zwart en de splitter in chroom. Bovendien hebben de S-modellen 19 inch AMG-velgen in plaats van 18 inch voor de andere uitvoeringen. Ook beschikt de S-versie over een sperdifferentieel op de achteras. Als optie voor alle uitvoeringen zijn diverse carbon- en andere stylingpackages leverbaar, evenals het AMG high performance-remysteem met geperforeerde en inwendig geventileerde 360 mm-schijven. Bij de S-versies zijn rode remklauwen standaard. Een remsysteem met carbon-keramische remschijven (402 mm) is optioneel voor de S-uitvoeringen.

Nieuw: 4Matic
De vernieuwde E 63 AMG is er ook weer als extra ruime Estate en die is telkens een tiende langzamer dan de sedan. Bovendien is de stationvariant, net als de supersnelle S, altijd uitgerust met 4Matic-vierwielaandrijving, wat nieuw is. Onder normale omstandigheden wordt de aandrijfkracht in een verhouding van 33/67% naar de voor- en achteras gestuurd. Dankzij een meervoudige plaatkoppeling met lock-functie (vanaf 50 Nm) kan de aandrijfkracht variabel worden verdeeld. 4Matic is optioneel voor de normaliter achterwielaangedreven sedan.

De vernieuwde, achterwielaangedreven Mercedes E 63 AMG wordt in mei op de markt verwacht. In het derde kwartaal van dit jaar volgen de uitvoeringen met 4Matic. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model