Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes Concept A Sedan

Nieuws: Mercedes Concept A Sedan

Mercedes Concept A Sedan blikt vooruit op nieuwe CLA

20.04.2017

Mercedes-Benz timmert uiterst lekker aan de weg. Zo'n beetje alles wat het aanraakte de afgelopen jaren is veranderd in goud. Op één model na: de CLA. Nadat het nieuwtje daarvan af was bleef een best wel twijfelachtige auto over. Toch krijgt 'ie een opvolger en deze Concept A Sedan vormt daarvan een voorbode.

Zo succesvol de A-klasse als vijfdeurs hatchback is, zo valt 'ie qua verkopen tegen in vierdeurs-configuratie. Ligt dit aan de CLA zelf of is het gat tussen de A- en C-klasse gewoonweg niet groot genoeg om daar (nog) een Mercedes tussen te positioneren? Wie zal het zeggen. Feit is dat de CLA ondanks twijfelachtige resultaten toch een opvolger krijgt. Maar niet zonder dat Das Haus enkele (koets)aanpassingen doorvoert.

Minder coupé, meer sedan
Deze Concept A Sedan blikt vooruit op hoe het lijnenspel van de volgende A-generatie eruit gaat zien. 'Hak' het kontje eraf en er is niet veel fantasie voor nodig om je de nieuwe A-klasse in te beelden. Denk enkel de 'scherpe randjes' zoals de paarse koplampen weg (al oogt de studie al behoorlijk productierijp) en je hebt de toekomstige CLA voor je.Dit gezegd hebbende valt met redelijke zekerheid op te maken dat de nieuwe CLA een groot deel van zijn vloeiende maar ook chaotische coupélijnen zal verliezen. De Concept A Sedan is zoals zijn naam al zegt meer sedan dan vierdeurs-coupé. Opmerkelijk in zekere mate, want dat laatste stijlkenmerk onderscheidt de (huidige) CLA juist het meest van zijn grotere sedanbroer, de C-klasse.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model