Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mercedes CLS

Nieuws: Mercedes CLS

Fine-tuning

22.01.2008

Mercedes heeft de vierdeurs coupé CLS op tal van punten bijgeschaafd. De facelift voor de CLS omvat tal van subtiele in- en exterieur wijzigingen en tevens is er een nieuw instapmodel; de CLS 280. Tegelijkertijd werd ook de CLS 63 AMG onder handen genomen.

De Mercedes CLS is een trendsetter. De vierdeurs coupé uit Stuttgart wist op een bijzondere manier de kenmerken van een sedan en een coupé met elkaar te combineren en won daarmee vele designprijzen. Om de auto op een hoog niveau te houden werd de CLS door Mercedes op tal van punten bijgeschaafd. Het front is daarbij voorzien van een nieuwe bumper met iets grotere luchtinlaten.

Foto's: Nieuws Mercedes CLSBovendien telt de grille voortaan twee in plaats van vier horizontale spijlen. De buitenspiegels werden net als bij de vernieuwde SLK voorzien van pijlvormige LED-knipperlichten. Van opzij valt onze blik op de nieuwe lichtmetalen wielen die 17 inch van formaat zijn (18 inch bij de CLS 500). De achterzijde maakt de exterieurwijzigingen compleet met een nieuwe bumper, nieuwe achterlichtunits en aangepaste uitlaatpijpen.

Interieur: oog voor detail

Foto's: Nieuws Mercedes CLSBij het interieur lag de nadruk op het oog voor detail. Het nieuwe driespaaks stuurwiel en de gewijzigde wijzerplaten bepalen grotendeels het beeld. Tegelijkertijd werden diverse knopjes vernieuwd. Voor meer exclusiviteit levert Mercedes voortaan diverse nieuwe houtsoorten. Op het gebied van elektronica doet het nieuwe NTG 2.5 Telematics systeem zijn intrede in de CLS. Dat systeem combineert de functies van de DVD-speler, de CD-speler (met MP3) en de Bluetooth met elkaar. Het Audio 20, Audio 20 CD, Audio 50 en Audio 50 APS systeem worden voortaan geleverd in combinatie met een 5 inch scherm terwijl het Comand APS systeem is voorzien van een 6,5 inch monitor.

Motorengamma

Foto's: Nieuws Mercedes CLSMotorisch veranderde er nauwelijks iets. De belangrijkste wijziging is de komst van een nieuw instapmodel: CLS 280. De V6 benzinemotor meet een inhoud van 3.0 liter en ontwikkelt een vermogen van 231 pk en een koppel van 300 Nm. Instapmodel of niet, de CLS 280 weet nog altijd in 7,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 245 km/h te behalen. De tweede benzinemotor is de CLS 350 CGI met een vermogen van 292 pk. De top van het benzinegamma wordt gevormd door de CLS 500 die met zijn 5.5 liter V8 niet minder dan 388 pk op de achterwielen weet over te brengen. Het dieselgamma bestaat enkel uit de CLS 320 CDI met een vermogen van 224 pk. Alle CLS-motoren worden gecombineerd met de 7G-tronic zeventraps automaat die in de M-stand ook handmatig te schakelen is.

Facelift CLS 63 AMG

Foto's: Nieuws Mercedes CLSTegelijkertijd met de gewone CLS werd ook de AMG-uitmonstering geupdate. Het absolute topmodel van de range wordt aangedreven door een 514 pk en 630 Nm sterke V8 die de auto in slechts 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h doet sprinten. De vernieuwde CLS 63 AMG is herkenbaar aan de nieuwe grille, de nieuwe 19 inch lichtmetalen wielen en een licht gewijzigde voor- en achterbumper.

Voorjaar 2008

Vanaf dit voorjaar zal de vernieuwde Mercedes CLS bij de dealers staan. De komst van het nieuwe instapmodel zal ervoor zorgen dat de vanafprijzen lager zullen liggen dan bij het huidige model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model