Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes CLS Shooting Brake

Nieuws: Mercedes CLS Shooting Brake

Lorinser Mercedes CLS Shooting Brake

26.12.2012

Gevoelsmatig leek het predicaat ‘patserbak’ zijn beste tijd toch wel gehad te hebben. Maar nu we deze door Lorinser verbouwde Mercedes CLS Shooting Brake zien, hebben we het kennelijk goed fout.

Eén ding is nu bewezen: de Mercedes-Benz CLS Shooting Brake is (in de basis) een auto waarmee je alle kanten op kunt. In de juiste kleur, met vrij ingetogen wielen en niet teveel tierelantijntjes. Aan de andere kant van het spectrum vind je deze CLS Shooting Brake van Lorinser: zwart afgelakt, zwart afgeplakt, zwarte wielen en zwaar verlaagd met hier en daar wat twijfelachtig spoilerwerk. Hoe je het ook wendt of keert, dit soort auto's trekken een bepaald publiek aan.

Motortuning
Beter te spreken zijn we over wat Lorinser met de enkele motoren heeft gedaan. Zo is er aanzienlijk meer kracht voor de CLS 350 CDI. Normaliter levert de zescilinderdiesel al een stevig vermogen van 265 pk en 620 Nm, maar na de krachtkuur van Lorinser is dit maar liefst 305 pk en 695 Nm bij gelijkblijvend piekgebied (1.600 - 2.900 tpm). De topsnelheid van 265 km/h staat dus ongetwijfeld binnen mum van tijd op de klok. Ook voor de benzinedrinkende CLS 350 is er meer vermogen, al is de stijging aanzienlijk minder groot dan bij de CDI. Lorinser komt tot 322 pk en 400 Nm en dat was 306 pk en 370 Nm.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model