Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes CLS 63 AMG

Nieuws: Mercedes CLS 63 AMG

CLS 63 AMG Shooting Brake (bijna) hier

03.07.2012

Hoewel nog altijd niet officieel gepresenteerd schittert de CLS 63 AMG Shooting Brake ondertussen al wel op de Mercedes-site. Daarmee zijn ook alle technische gegevens naar buiten gebracht. Het is eigenlijk alleen nog wachten op de Nederlandse prijzen.

Het lijkt alsof Mercedes niet goed weet wat ze willen met de CLS 63 AMG Shooting Brake. Want ondanks dat hij zijn officiële presentatie nog niet gehad heeft blijft hij opduiken. Normaal gesproken gaat er enige tijd overheen voordat een AMG-variant wordt aangekondigd, maar nu werden we nog geen 24 uur na de lancering van de CLS Shooting Brake al verrast. Betrof het eerst alleen een filmpje, een dag later verscheen een gecamoufleerde CLS 63 AMG op het Goodwood Festival of Speed. We zijn nu een paar dagen verder en het volgende 'lek' is weer een feit. Op de Duitse Mercedes-website is namelijk het volledige CLS Shooting Brake-gamma te bewonderen.

Specificaties
Zoals verwacht vinden we onder de bekende 5.5 liter V8 die ook reeds te vinden is in onder andere de G 63 en S 63 AMG. Deze stuurt in de CLS 63 AMG 525 pk en 700 Nm naar de achterwielen door een AMG Speedshift MCT 7-versnellingsbak. De sprint naar 100 km/h is in deze stationwagen al na 4,4 seconden voorbij en niet veel later grijpt de begrenzer in zodra de 250 km/h wordt aangetikt. AMG slaagt er steeds beter in om het verbruik te laten dalen, zonder aan vermogen in te leveren. De opgegeven 10,1 l/100 km is daar een duidelijk voorbeeld van. Verder kunnen we melden dat de CLS 63 AMG standaard op 19 inch schoeisel staat en dat het model net geen twee ton aantikt op de weegschaal. Het enige wachten is nu nog op de Nederlandse prijzen en meer foto's van deze monsterlijk snelle station.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model