Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes CL Grand Edition

Nieuws: Mercedes CL Grand Edition

Historisch verantwoord: Mercedes CL Grand Edition

04.03.2012

De allereerste S-Klasse Coupé wordt dit jaar zestig en Mercedes wil dit heugelijke feit niet onopgemerkt laten passeren. Een speciale CL-Klasse met de naam Grand Edition vereeuwigt het jubileum op gepaste wijze.

De huidige generatie CL-Klasse is de laatste telg uit de serie coupés op basis van de S-Klasse waarvan de geschiedenis al in 1952 begon. De introductie van de 300 S was de start van de indrukwekkende traditie van grote Mercedes-Benz coupés die tot op de dag van vandaag voortduurt. Sinds de jaren '50 is er altijd een grote coupé in het gamma opgenomen geweest. Alle voorgangers van de CL-Klasse zijn door hun tijdloze vormgeving en bijzondere kwaliteiten inmiddels uitgegroeid tot (semi) klassiekers. Een rol die ongetwijfeld ooit ook voor de nieuwe CL Grand Edition is weggelegd.

V8 of V12
Om de exclusiviteit van de speciale CL-Klasse te onderstrepen grijpt Mercedes-Benz terug op het tailor made designo-programma. Klanten hebben de keuze uit de drie exclusieve designo lakkleuren platinum zwart, mokka zwart metallic en mat wit. De sportieve accenten van het exterieur van de Grand Edition bestaan onder meer uit het AMG sportpakket en speciale 20 inch vijf- of tienspaaks velgen. In het interieur meer verfijning in de vorm van nappaleer dat beschikbaar is in drie speciale kleuren. Technisch is de Grand Edition identiek aan alle andere CL-Klasses. De uitvoering is leverbaar CL 500 BlueEFFICIENCY met een 4.6 liter biturbo V8 krachtbron met 435 pk en als CL 600 waar in de rechtervoet een 517 pk sterke V12 met 5.5 liter inhoud bedient. De prijzen zijn nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model