Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes C-klasse Coupé

Nieuws: Mercedes C-klasse Coupé

Onthuld: Mercedes C-klasse Coupé

11.01.2011

Mercedes-Benz had de C-klasse Coupé graag nog even geheim willen houden, maar dat is niet gelukt. Eigenlijk zou Mercedes er niet rouwig om moeten zijn, het leven van de C Coupé is tamelijk kort en dan kan je er maar beter zo vroeg mogelijk bij zijn.

De Mercedes C-klasse Coupé wordt nagenoeg tegelijk met de vernieuwde C-klasse gelanceerd (omstreeks mei). Een facelift betekent doorgaans dat de productiecyclus van een automodel er dan voor tweederde op zit. In de praktijk is dit ongeveer nog een leven van zo'n twee hooguit drie jaar. Rond 2013 zal dus de volledig nieuwe C verschijnen en aangezien de C Coupé feitelijk niets meer of minder is dan een C-klasse met twee deuren zal deze niet veel langer in productie blijven.

BMW
ccoupeEen nieuw model kan zich dus een betere start wensen, maar Mercedes zou Mercedes niet zijn als ze toch het beste van de C-klasse Coupé maken. Waar de Sedan vooral erg zakelijk is, bevat de Coupé een extra brede schouderlijn voor een gespierde uitstraling. De sportieve lijn zet zich verder naar achteren voort en mondt uit in de geïntegreerde achterklepspoiler. Opvallend is ook het verloop van de C-stijl; het design heeft veel weg van de zogenoemde "Hofmeister-knik", een typisch stijlkenmerk van BMW.

AMG
ccoupeDe C-klasse Coupé heeft dus duidelijk sportieve aspiraties, al moeten we wel erbij zeggen dat de auto op deze gelekte foto's is bedeeld met het smakelijke, maar optionele AMG-pakket en dat geeft een ietwat vertekend beeld voor de standaard uitmonstering. Over AMG's gesproken. Er komt ook een rasechte AMG van de C-klasse Coupé. We denken dat Mercedes deze spoedig na de reguliere motoriseringen op de markt brengt, maar hij zou ook als afscheidsfeestje van de huidige C-klasse neergezet kunnen worden. Over de krachtbron van de AMG wordt nog deftig gespeculeerd: de nieuwe V8-BiTurbo of toch gewoon de 'ouderwetse' 6.2 liter V8 zoals die ook in de C 63 AMG ligt. Wat maakt het uit...beide machines behoren tot de crème de la crème in het motorenrijk. Wat vermogen betreft mikken we op om en nabij de 450 pk. Vijfhonderd paardenkrachten zou de E 63 AMG in de weg kunnen zitten en het is genoeg om de BMW M3 en de Audi RS5 het vuur aan de schenen te leggen. Het motorenaanbod van de meer betaalbare versies komt overeen met dat van de Sedan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model