Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes C-klasse Coupe en Cabriolet

Nieuws: Mercedes C-klasse Coupe en Cabriolet

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupe en Cabrio

22.03.2018

Na de opgefriste Mercedes C-Klasse sedan en Estate stelt het Duitse merk op het Autosalon van New York de twee volgende familieleden voor die onder het mes gingen; de C-Klasse Coupé en Cabrio.

Een overzicht maken van de verjongingskuur die de modellen hebben ondergaan betekent gewoon in herhaling vallen. En zoals we bij facelifts van Mercedes-Benz gewend zijn beperkt het zich optisch veelal op net even iets scherpere lijnen en verfijningen. Wel het noemen waard is het nieuwe 12,3 inch scherm voor het infotainmentsysteem.

Nieuwe motoren
Motorisch is er belangrijker nieuws. We noteren onder meer een C 200, aangedreven voor een 184 pk en 200 Nm sterke 1,5 liter viercilinder die wordt gecombineerd met een 48V systeem dat tijdens acceleratie ook nog eens 14 pk kan bijdragen. Ondanks z'n bescheiden slagvolume zijn de prestaties beslist volwassen. 100 km/h is realiteit na 7,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 239 km/h.Dieselnieuws is er in de vorm van de C 220d aangedreven voor een 194pk en 400Nm sterke tweepitter die in 7 seconden de geijkte sprint afhaspelt. Al in juli gaan de opgefriste versies in de verkoop.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model