Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes C 63 AMG Coupé

Nieuws: Mercedes C 63 AMG Coupé

Mercedes C Coupé ook als AMG

08.03.2011

Terwijl de Mercedes-Benz C-klasse Coupé debuteert in Genève komt de eerste informatie vrij over diens AMG-variant. Inmiddels is het geen geheim meer dat die Mercedes C 63 AMG Coupé er komt en het is een auto om naar uit te kijken.

Met de C 63 AMG Coupé heeft Mercedes eindelijk een regelrechte concurrent voor de eveneens twee deuren tellende BMW M3 Coupé en de Audi RS5 in huis. Laatste genoemden mogen hun borst nat gaan maken, want de C 63 AMG Coupé krijgt de beschikking over dezelfde machtige 6.2 liter V8 als zijn sedanbroer. Eveneens goed voor 457 pk en een koppel van 600 Nm is het meteen de krachtigste coupé van de drie Duitse sportatleten. Officiële sprintcijfers zijn nog niet naar buiten gebracht, maar 4,5 seconden op het traject 0-100 km/h moet er zeker in zitten. De topsnelheid zal traditiegetrouw worden afgeregeld op 250 km/h. Vink je echter het 'AMG Performance Package' aan dan stijgt de topsnelheid niet, maar wel beschikt de auto over extra pit ter hoogte van 30 pk. Naar honderd knallen gaat dan nog sneller.

Brullen maar!
De visuele traktatie van de Mercedes C 63 AMG Coupé bestaat uiteraard uit aangezette bumpers rondom, grote wielen en betere remmerij. De bilpartij wordt gesierd door vier verchroomde en vuistdikke uitlaatpijpen. Zonder twijfel zullen deze letterlijk als de uitlaatklep van de brullende, atmosferische achtcilinder fungeren. Binnenin het AMG-interieur is het doorgaans een sobere bedoeling. Niet door de sportstoelen, het leder en de aluminium accenten, maar doordat nagenoeg alles uitgevoerd zal zijn in zwart. Andere interieurcombinaties zijn natuurlijk mogelijk, eventueel in combinatie met stof.

Tot zover de eerste details van de C 63 AMG. Meer informatie zal spoedig volgen wanneer de auto officieel wordt gemaakt. We verwachten dat dit binnen enkele maanden, zo niet weken naar buiten wordt gebracht.

Bekijk alle Mercedes-Benz C 63 AMG

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model