Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes C 63 AMG Black Series

Nieuws: Mercedes C 63 AMG Black Series

Mercedes C 63 AMG Black Series

01.12.2011

Tien stuks, dat is het aantal dat Mercedes-Benz van de C 63 AMG Black Series aan Nederland toebedeeld. Nog best veel eigenlijk wanneer je beseft dat de auto bij ons maar liefst 165.000 euro moet kosten.

Ondanks het torenhoge prijskaartje verwacht de Nederlandse Mercedes-importeur alsnog tien exemplaren van de C 63 AMG Black Series aan de man te kunnen brengen. Deze bruut is dan ook verre van een doorsnee C-klasse. Tot tweemaal toe mochten we plaatsnemen achter het stuurwiel van een ´standaard´ C 63 AMG en beide keren struikelden we over de superlatieven.

+50%
Black Series is het crème de la crème binnen Mercedes-AMG. Bij de C 63 AMG Black Series komt dat onder andere tot uiting in fors meer vermogen, een scherper sportonderstel en verbluffende prestaties. Zo beschikt de opgevoerde 6.2 liter V8 in de C 63 AMG Black Series over 517 pk en 620 Nm. In nauwelijks meer dan vier seconden wordt de spurt naar 100 km/h afgeraffeld en de topsnelheid reikt desgewenst ver over de 300 km/h. AMG trokt echt alle registers open om van de C 63 AMG Black Series pure machtvertoon te maken. Dat daar dan een dik 50% hogere vraagprijs tegenoverstaat - de Black Series is 55 mille duurder dan de C 63 AMG - is klaarblijkelijk rechtvaardig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model