Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz

Nieuws: Mercedes-Benz

Gigantisch hybride-offensief van Mercedes-Benz

14.06.2016

In de komende twee jaar gaat Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz, maar liefst 7 miljard euro investeren in groene technologie. Concreet betekent het dat er van elke Mercedes-serie een 'elektrische' versie zal verschijnen. Maar ook waterstof gaat een belangrijke rol spelen.

Mercedes-Benz heeft zich de afgelopen jaren al behoorlijk sterk gemaakt voor de introductie van hybrides. Maar dat was slechts het begin. Nog dit jaar komen de GLC Coupé 350 e 4MATIC en de E 350 e op de markt. Inmiddels al het zevende en achtste model. De volgende sprong is in 2017, beginnend met de vernieuwing van de S 500 e. Die wordt voor het eerst wordt met doorontwikkelde lithium-ion-accu's uitgerust. Een elektrische actieradius van meer dan 50 kilometer moet daardoor haalbaar zijn.

Elektrische versie van elke Mercedes-Benz
De fabrikant gaat echter nog veel verder. Stap voor stap zullen alle Mercedes-Benz personenauto's elektrificeren, zo laat het weten. En daarbij wordt niet top één paard gewed. Na de introductie van nieuwe dieselmotoren volgt volgend jaar ook een nieuwe generatie benzinemotoren. Die vormen samen met waterstof de basis van de elektrische ondersteuning in de vorm van plug-in techniek.

Waterstof
Na jarenlang conceptcars te hebben gepresenteerd en wereldwijd grondig te hebben getest doet ook de brandstofcel zijn intrede bij Mercedes-Benz. De eerder dit jaar gepresenteerde GLC F-Cell voorzien van plug-in brandstoftechnologie komt in 2016 op de markt. Die combineert de brandstofcel met een lithium-ion accu welke aan het stopcontact kann worden opgeladen.

Volledig elektrische Mercedes-Benz
Tot slot laat Mercedes-Benz tussen neus en lippen door weten dat er ook gewerkt wordt aan een volledig elektrische auto. Nog dit decennium moet die in productie gaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model