Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz W196R

Nieuws: Mercedes-Benz W196R

Mercedes W196R geveild voor miljoenen

15.07.2013

Afgelopen weekend ging de ex-F1 wagen van niemand minder dan Juan Manuel Fangio onder de hamer. De Mercedes W196R stond op de veiling van het Goodwood Festival of Speed en levert een adembenemend bedrag op. Hoezo crisis.

De twee Formule 1-legendes moeten elkaar nog gekend hebben, Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio. De inmiddels bijna mythische Argentijnse F1-coureur stierf kort nadat de Duitser aan zijn 7-voudige titelrace begon en daarmee het voormalige record van vijf Formule 1-kampioenschappen van Fangio afpakte. Dat de roemruchtste F1-auto van Fangio, de Mercedes-Benz W196R, bij een veiling veel geld op zou leveren had men op voorhand dus wel verwacht, maar zoveel...

Duurste F1 ooit
De bolide werd tijdens het Goodwood Festival of Speed uiteindelijk afgeslagen op een bedrag van liefst 19,6 miljoen Britse ponden, wat omgerekend zo´n 22,7 miljoen euro is. De W916R is daarmee meteen de duurste Formule 1-auto ooit. De auto in kwestie is dan ook niet de eerste de beste. Het exemplaar met chassisnummer 00006/54, uitgerust met een 2.5 liter achtcilinder-lijnmotor, won tijdens het jaar van z´n productie immers de Duitse en Zwitserse Grand Prix. Belangrijker voor de waarde dan dat alleenstaand feit is natuurlijk de man die tijdens die races aan het stuurwiel van deze auto draaide: Juan Manuel Fangio. De overige negen W916R's die er nog zijn, maar waarin de in 1995 overleden Argentijn niet plaatsnam, zullen geheid minder opleveren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model