Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz Viano

Nieuws: Mercedes-Benz Viano

Mercedes Viano Vision Diamond

25.04.2012

Ook Mercedes weet heel goed dat de Chinezen beenruimte als statussymbool zien. En mocht een Maybach dan te kort schieten, of te duur zijn natuurlijk, dan heeft Mercedes altijd de Viano nog.

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar voor sommigen is een verlengde E- of S-klasse nog altijd te krap. Voor die mensen heeft Mercedes de Maybach 62 in haar assortiment, maar die stamt prijstechnisch wel van een andere planeet. Een goed compromis voor dit probleem is deze unieke Viano Vision Diamond. Het speciaal voor de autoshow van Beijing ontwikkelde studiemodel is namelijk uitgevoerd als 'chauffeured vehicle'. Dit betekent dat het voorste compartiment volledig afgesloten is van het achterste gedeelte en dat optimaal van de overgebleven ruimte is geprofiteerd.

Verwend
Dat de Viano ook aan de buitenkant in een speciaal jasje in gestoken lijkt, gezien de extravagante luxe binnen haast een formaliteit. Toch zorgen de two-tone lak, de aangepaste grille en de fraaie vijfspaaks wielen er voor dat de Vision Diamond een aangename verschijning is. De ware 'schoonheid' zit echter van binnen. Hier worden de passagiers verwent door twee zetels met desgewenst verwarming, verkoeling of massage. Een champagnekoeler, W-LAN verbinding, een 40 inch beeldscherm en een complete Bang & Olufsen entertainmentsysteem ontbreken eveneens niet. Ideaal voor de Chinese multinationals.

Mercedes toont de Viano Vision Diamond als studiemodel op de autoshow van Beijing. Of er daadwerkelijk productieplannen zijn is onduidelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model