Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG

Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes SLS AMG door Kleemann

27.09.2013

Het Deens tuningsbedrijf Kleemann heeft zich vergrepen aan de Mercedes SLS AMG. En daarbij zijn ze niet over één nacht ijs gegaan.

De Deense heren van Kleemann konden het niet laten om zelfs een topatleet als de Mercedes-Benz SLS AMG een dosis epo toe te dienen. Met een bulderende 6.2 liter achtcilinder, die af-fabriek een voorname 571 pk uitspuugt heeft die SLS snelheid genoeg zou je zeggen. Niet dus, volgens de Denen.

Onverbiddelijk
Het uiterlijk van de SLS is vrijwel ongeroerd gelaten, op de zwarte TS-7-velgen na dan. Onderhuids zijn de Denen onverbiddelijk te werk gegaan. Door de montage van een aluminium supercharger en een compleet nieuw uitlaatsysteem weten ze het vermogen met 199 pk tot 770 pk en 845 Nm op te schroeven. Met die modificaties spurt de SLS AMG nu in slechts 3,0 seconden naar 100 km/h, duurt het 9,3 seconden tot hij de 200 km/h bereikt en is bij 365 km/h pas de fut erin. Een automobiele spierbundel, zo mogen we de SLS AMG door Kleemann wel betitelen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model