Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG

Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG

Kicherer bouwt SLS 63 GT

27.04.2011

Kircherer kan geen genoeg krijgen van de Mercedes SLS AMG. Voor de tweede keer verbouwen ze de gevleugelde supersportwagen, maar ditmaal is zijn roepnaam SLS 63 Supersport GT.

De Duitse tuner Kicherer nam de Mercedes-Benz SLS AMG al eens eerder onder handen. Ook toen werd veelvuldig gewrapt met matzwarte folie. De kans is zelfs groot dat het exact dezelfde SLS AMG betreft, hoewel Kircherer nu tevens een rood exemplaar kan leveren.

Schone dame
Afijn, intussen zijn we een dik jaar verder en heeft Kircherer inspiratie opgedaan voor nog wat aandachttrekkende toevoegingen. De schone dame bijvoorbeeld. Maar ook zien we nieuw spoilerwerk. De koolstofvezel onderlip aan de voorzijde troffen we niet eerder aan, alsmede de donkere lichtunits. De originele grille inclusief Mercedes-ster moest juist plaatsmaken voor een grote, gapende en met spijlen gevuld exemplaar die de SLS van een sinister smoelwerk voorziet. Ook in het interieur heerst er voortaan een duister sfeertje.

Tikkeltje sneller
Kicherer SLS 63 Supersport GTExtraatjes zijn er niet alleen voor het zichtbare. De 6.2 V8 kreeg er namelijk nog eens 10 pk bij op de eerdere krachtkuur naar 620 pk. Kortom, 630 pk voor deze tot SLS 63 Supersport GT omgedoopte Mercedes. Het koppel ligt op 700 Nm en dat is 50 Nm meer dan Mercedes de SLS AMG af fabriek meegeeft. De versie van Kircherer kan hierdoor in 3,5 seconden naar de 100 km/h brullen - want nieuwe uitlaat - en een topsnelheid van 320 km/h bereiken. Stabiliteit kun je met deze krachten en snelheden niet genoeg hebben dus ontwikkelde Kircherer ook een instelbare ophanging. De maximale verlaging bedraagt 30 mm.

Bekijk hier het aanbod Mercedes SLS AMG

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model