Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Brabus brengt Mercedes SLS AMG Roadster

29.11.2011

Terwijl de uitlevering nog goed en wel op gang moet komen, brengt Brabus ons nu al de Brabus SLS B63 S Roadster. De tuner pakt flink uit met als slagroomtoef een getweakte V8, goed voor 600 pk.

De SLS B63 S Roadster ontleent veel opsmuk van de SLS Widestar die Brabus op de vorige editie van de Essen Motor Show toonde. Voor de verandering is de stylingkit, waarvan alle delen gemaakt zijn van koolstofvezel, alleen aan de achterzijde licht aangepast. Extra roosters in de bumper zorgen ervoor dat de hitte die van de remmerij afkomt beter wordt afgevoerd. Ook de 12 kg gram lichtere sportuitlaat van titanium krijgt hierdoor extra koeling.

Bilstein
Mercedes-Benz SLS AMG RoadsterGewicht bespaard is er ook met de Monoblock F "Platinum Edition" wielen. Ze wegen 12% minder dan de velgen van Mercedes. De verkrijgbare maten bij Brabus beginnen bij 20 inch vóór en 21 inch achter en het showmodel rolt op 21 inch en 22 inch. Qua schoeisel is er keuze uit drie leveranciers: Continental, Pirelli of Yokohama. Voor het zogeheten Brabus Ride Control heeft de tuner de hulp ingeschakeld van Bilstein. Na een druk op de knop past de demping zich aan van comfortabel naar sportief. Met Brabus Front Lift kan de neus van de roadster 50 mm gelift worden om moeilijk begaanbare drempels te overwinnen. Vervolgens, bij een snelheid vanaf 30 km/h, keert de rijhoogte automatische weer terug is de oorspronkelijke positie.

400 km/h
Voorin de SLS AMG Roadster rust de getunende B63 S van Brabus. Het blok genereert 600 pk wat met 29 pk geen wereldschokkende vermogenswinst is. Veel meer snelheidspotentieel is er dus niet bereikt. Toch monteerde Brabus - met een knipoog - een snelheidsmeter die tot 400 km/h reikt. Gewoon, omdat het kan, net als een op maat gemaakt interieur met een ergonomisch sportstuur, een verlichte middenconsole en instaplijsten als eventuele mogelijkheden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model