Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG GT3

Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG GT3

AMG viert 45e verjaardag ook op het circuit

09.10.2012

Nadat we eerder dit jaar de Mercedes SL65 AMG in een feest-outfit gehesen zagen worden is het nu de beurt aan hun circuitmonster, de SLS AMG GT3. Voormalig DTM-kampioen Bernd Schneider zet zelfs de motor voor je in elkaar.

Al 45 jaar sleutelt AMG aan motoren van Mercedes-Benz. Om deze verjaardag te vieren bracht het beroemde bedrijf in april al de SL 65 AMG "45th Anniversary" uit. Het feestje blijkt echter nog niet voorbij te zijn want nu geeft AMG zichzelf een cadeautje voor op het circuit. Aan de basis van dit speciale model staat de Mercedes-Benz SLS AMG GT3, een raceklaar-monster die dit jaar al drie verschillende GT-kampioenschappen op zijn naam wist te schrijven. Met zijn snelheid zich het dus wel goed en de focus lag dan ook volledig op de looks. Er werd namelijk gekozen voor nieuwe velgen in de kleur designo magno graphite en een matgrijze spuitbeurt voor het koetswerk. Deze grijze tinten zijn doorgetrokken naar het interieur waar onder andere de rolkooi en middenconsole eenzelfde behandeling hebben ondergaan. Voor wie het toch een beetje moeilijk vindt om de speciale editie te herkennen zijn de vleugeldeuren uitgerust met grote verjaardagsstickers.

Uniek
Slechts vijf exemplaren van deze unieke SLS AMG GT3 zullen van de band rollen. Om de exclusiviteit verder te vergroten zal het bouwen en monteren van het 6.3 liter V8-motorblok gebeuren door Bernd Schneider, recordkampioen in de DTM en verbonden aan AMG als adviseur en instructeur. Hij krijgt gelukkig wel hulp van een AMG-motorbouwer om vergissingen te voorkomen. Bij aflevering wordt tevens een certificaat overhandigd met handtekening van Schneider. In Duitsland komt het prijskaartje van de SLS AMG GT3 "45th ANNIVERSARY" op € 446.250,-. Voor dit bedrag krijg je overigens wel een volledige rondleiding door de fabriek en een raceles van een bekwaam instructeur.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model