Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG GT

Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG GT

SLS AMG Safety Car krijgt update

20.09.2012

Wanneer je de meest prestigieuze raceklasse van zijn safety car voorziet is het natuurlijk wel belangrijk om hem up-to-date te houden. Mercedes’ visitekaartje is nu, net als de consumentenversie, voorzien van de GT-update.

Sinds 1996 verzorgt Mercedes-Benz non-stop de safety cars voor de Formule 1. Dit zijn zonder uitzondering de meest krachtige exemplaren uit de AMG-stal geweest en sinds 2008 is het de SLS AMG die het veld mag leiden tijdens geneutraliseerde periodes. Achter het stuur zit al vele jaren oud-coureur Bernd Mayländer die de SLS op dit soort momenten helemaal tot het gaatje moet rijden om voor de Formule 1-auto's enigszins de vaart erin te houden.

GT
Dit keer zijn het niet de racewagens die van een update worden voorzien maar wordt de SLS van extra potentieel voorzien. Het betreft de SLS AMG GT, voorzien van een upgrade die kort geleden zijn intrede deed bij het productiemodel. Dit betekent een extra duw in de rug van 20 pk waarmee het totaal op 591 pk komt te liggen. Ook werd het onderstel aangepast om een nóg betere wegligging te kunnen garanderen. Indrukwekkend is de claim van Mercedes dat de SLS AMG GT technisch vrijwel ongewijzigd in de pitstraat geparkeerd wordt, waarmee het potentieel van de straatauto nog maar eens extra benadrukt wordt. Mayländer is in ieder geval tevreden: 'De SLS AMG GT is de beste Safety Car die ik ooit heb gereden'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model