Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG GT

Nieuws: Mercedes-Benz SLS AMG GT

Mercedes prijst SLS AMG GT

22.10.2012

De Mercedes SLS AMG had met 571 pk niet bepaald een vermogenstekort, dat hield de fabrikant echter niet tegen om er nog een schepje bovenop te doen. De SLS AMG GT is op bijna alle fronten aangepakt en moet zich zodoende nog beter thuis voelen op het circuit.

Een ieder die plaats heeft genomen achter het stuur van een 'gewone' SLS AMG zal het met ons eens zijn dat deze driester alles behalve een tekort aan vermogen heeft. De schitterende atmosferische V8 buldert er vrolijk op los en slingert je in 3,8 seconden naar de 100 km/h. Desalniettemin vonden Mercedes en AMG het nodig om hun supersporter onder de loep te nemen en van een upgrade te voorzien. Zo werd er 20 pk extra uit de motor geperst waardoor het totaal nu op 591 pk komt te staan. Het koppel bleef gelijk met 650 Nm maar dankzij kortere schakeltijden moet de acceleratie alsnog verbeteren. Het resultaat? De beroemde sprint naar de '100' is al na 3,7 seconden voorbij, een tiende sneller dan het reguliere model.

Prijskaart
Het upgraden van zo'n SLS AMG is natuurlijk niet niks en Mercedes vraagt dan ook ongeveer 17 mille bovenop het model dat we al kenden. Dit betekent dat de SLS AMG GT vanaf € 279.966,- op de oprit staat, voor de Roadster moet minimaal € 289.213,- worden neergeteld. Het is echter maar de vraag hoe lang de GT aan de top van Mercedes' sportwagenprogramma staat, we wachten immers nog altijd op de SLS AMG Black Series.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model