Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Foto's: Nieuws Mercedes-Benz SLR Stirling Moss

Nieuws: Mercedes-Benz SLR Stirling Moss

Groots afscheid van Mercedes McLaren SLR

23.12.2008

Mercedes-Benz neemt afscheid van de SLR met de SLR Stirling Moss. Vernoemd naar de coureur die samen met navigator Dennis Jenkinson in 1955 de Mille Miglia op hun naam wisten te schrijven. Er worden er slecht 75 exemplaren van deze spectaculaire bolide gebouwd. Z’n prijs? Meer dan 1,2 miljoen euro!

Mercedes-Benz is apetrots op haar racegeschiedenis met als een van haar hoogtepunten de overwininning van de Mille Miglia-editie van 1955. In deze legendarisch langeafstandsrace van 1.600 mijl kwamen de coureur van de 300 SLR en z'n co-piloot Dennis Jenkinson in een recordtijd van iets meer dan tien uur als eerste over de finish. Al meerdere malen eerde Mercedes-Benz middels nieuwe SLR-modellen deze memorabele gebeurtenis. En nu neemt het merk afscheid van de (huidige) SLR met een prachtige sportwagen genaamd Mercedes-Benz SLR Stirling Moss. Vernoemd naar de legendarisch coureur die in 1955 achter het stuur zat van de evenzo legendarische 300 SLR.

Back to the fifties
Mercedes SLRAfscheid nemen van een gigant als de SLR betekent afscheid nemen op de groots mogelijk manier. Mercedes doet dat dan ook en propte de SLR Stirling Moss helemaal vol met de meest dure materialen die er vandaag de dag in de auto-industrie worden gebruikt. Een koolstofvezel koetswerk en interieur, afgewerkt met aluminium en leer. Via de vleugeldeuren krijgen de inzittenden toegang tot de cockpit. Net als bij het origineel uit de jaren '50 ontbreekt een dak. Maar het interieur kan afdekt worden middels twee koolstofvezel tonneau covers. Zo wordt de bekleding niet nat tijdens een regenbui, of staat de auto voldoende beschermd geparkeerd wanneer er niet mee gereden wordt. Een beschermende ruit ontbreekt eveneens. De inzittenden moeten het doen met twee priemende windgeleiders. Geheel in stijl van de raceperioden uit die vervlogen tijd levert Mercedes twee vliegeniersmutsen, compleet met bijbehorende bril. Een moderne helm zou immers ook niet staan bij een retro-bolide als de SLR Stirling Moss.

Maximaal 140 km/h
Mercedes SLRDe technische voorziening onder de lange motorkap van dit afscheidsnummer is afkomstig uit de Mercedes-Benz SLR 722: een V8-compressormotor met 650 pk. Hiermee haalt de bolide een topsnelheid van 350 km/h en voltrekt de acceleratie naar 100 km/h zich in 3,5 seconden. Geloof ons, bij maximaal 140 km/h houdt je het wel voorzien. Wij spreken uit ervaring.

750.000 euro
Mercedes SLRIn juni 2009 wordt begonnen met de bouw van de maximaal 75 exemplaren. Daarbij luidt Mercedes het afscheid in van de SLR die sinds 2003 wordt geproduceerd. Een groots afscheid als de SLR Stirling Moss moet ook groots blijven. Mercedes vraagt daarom - en terecht - 750.000 euro voor deze zeldzame en uiterst exclusieve variant van de SLR. Dat is exclusief belastingen. In Nederland moet de sportwagen zo'n 1,23 miljoen euro gaan kosten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model