Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLK

Nieuws: Mercedes-Benz SLK

Inkijk Mercedes-Benz SLK

12.10.2010

Mercedes-Benz verspreid een teaser van de volgend jaar te verwachten nieuwe SLK. De foto geeft meteen zicht op één van de belangrijkste noviteiten van de coupé-cabriolet: het glazen dakpaneel met instelbare transparantie.

Mercedes-Benz noemt het Magic Sky Control Met een druk op de knop kan de doorzichtigheid van het glazen paneel worden gevarieerd. De lichtdoorlatendheid van het vernuftige systeem is afhankelijk van de impuls die door het spanningsveld in het dak wordt gestuurd. Ideaal tijdens verschillende zonsterktes. Uiteraard biedt Mercedes dit foefje optioneel aan, ongeveer € 2.000,- wordt ervoor gevraagd.

Diesel
Dieselmotoren in sportieve auto's dan wel coupés is steeds meer gemeengoed aan het worden. Naast enkele benzinemotoren zal de nieuwe SLK zodoende voor het eerst ook met een dieselkrachtbron te bestellen zijn. Vermoedelijk is dit de 250 CDI, een krachtige viercilinder met een piekvermogen van 204 pk en een hoog koppel van 500 Nm. Hiermee zal de diesel-SLK zeker niet onder doen voor de SLK 350 CGI met benzine-V6 en 272 pk.

SLS AMG
In de eerste helft van volgend jaar zal de nieuwe SLK gepresenteerd worden. Inmiddels hebben we aardig in beeld hoe de auto eruit ziet. Mercedes zelf zegt dat de SLK sterk leunt op de SLS AMG. Oordeel zelf!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model