Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SLK 55 AMG

Nieuws: Mercedes-Benz SLK 55 AMG

Mercedes-Benz SLK 55 AMG in uniek maatpak gehesen

18.11.2014

Downsizing, turbo’s en hybride. Drie magische woorden in de auto-industrie. Denk aan de LaFerrari of P1, beide zijn hybride. Bestaat er nog de mogelijkheid om een auto te kopen met een atmosferisch blok die ontwikkeld is voor rijplezier? Jawel, de Mercedes-Benz SLK 55 AMG. De Roadster kwam uit de fabriek met een 5.5 liter V8 zonder hulpmiddelen om zijn vermogen te ontwikkelen.

De inmiddels 3 jaar oude SLK 55 AMG komt ditmaal opnieuw onder onze aandacht nadat AMG Performance Studio er één onder zijn hoede heeft genomen. Hij valt wellicht niet direct op, maar de grootste weggevers dat het hier om een speciale SLK gaat zijn de matzwarte lak, de tweekleurige lichtmetalen velgen en eveneens zwarte uitlaatpijpen. Van binnen is dezelfde kleur terug te vinden, maar gecombineerd met het rode 'designo red pepper'. We zien dit terug op de leren stoelen, die uit de SLS AMG zijn overgeheveld. Meer rood zien we op het Alcantara stuurwiel, de vloermatten en contrasterende stiksels. Om het geheel een nog sportievere uitstraling te geven is her en der carbon te vinden, zoals op de middenconsole en deurpanelen.

Slecht nieuws?
Onder de lange motorkap zijn geen veranderingen te vinden, maar daarover viel al weinig te klagen. De ongeblazen V8 levert 412 pk en 540 Nm. Dat is goed voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,6 seconden en een topsnelheid die begrensd is op 250 km/h. Geen slecht nieuws dus, maar er is nog meer. Tot onze spijt moeten we namelijk vermelden dat het hier om slechts één exemplaar gaat, die naar wens is gemaakt van een klant.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model