Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz SL-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz SL-klasse

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

20.11.2015

In Nederland mag het dan behoorlijk tekeer gaan buiten, aan de kust van Californië tikt het kwik nog regelmatig de 25 graden Celsius aan. Ideaal cabrioweer en de vernieuwde Mercedes SL komt dan ook als geroepen.

Hoewel het grote nieuwtje er wel af is na de lekkage van vorige week, beschikten we nog niet over de technische details van de behoorlijk grondig facelifte SL-klasse. Die heeft Mercedes zonet pas bekend gemaakt op de LA Auto Show en luiden zoal meer vermogen voor de meeste motoren en, zoals verwacht, de komst van de 9-traps automaat.

Krachtigere motoren
Visueel is de SL niet alleen sportiever geworden, ook onderhuids is hij meer afgetraind. Bijna alle motoren zijn sterker geworden. Zo levert de SL 400 nu 367 pk en 500 Nm, een plus van 35 pk en 20 Nm. De SL 500 met V8 geniet nog altijd 455 pk en 700 Nm, maar verruilt de oude 7-traps voor de nieuwe 9-traps automaat. En dan zijn er nog de AMG's. Daarvan is de SL 63 AMG een stuk sterker geworden; van 537 naar 585 pk. De '65' blijft staan op 630 pk en 1.000 Nm. Meer dan genoeg.

Curve Tilting Function
Sportiever wil niet zeggen dat de SL minder geschikt is geworden voor dagelijks gebruik, aldus Mercedes. Sterker, de grand coupé-cabriolet biedt voortaan meer rust tijdens uiteenlopende rijomstandigheden. Dankzij Active Body control met de nieuwe Curve Tilting Function. Dit systeem kan ervoor zorgen dat de SL in bochten maximaal 2,65 graden naar binnen kan hellen bij snelheden tussen 15 tot 180 km/h. Het systeem kan worden ingesteld via Dynamic Select en reduceert het effect van dwarsversnelling voor de inzittenden.

Makkelijker weekendje weg
Ook nieuw is de automatische bagageruimteafscheiding. Als de afscheiding in de bovenste positie staat (voor maximaal bagagevolume), gaat deze automatisch naar beneden wanneer het dak geopend wordt. Andersom voltrekt zich zodra het kofferdeksel geopend wordt.
Een andere feature is de laadinstelling waarmee het dak, opgevouwen in de bagageruimte, met een druk op de knop ongeveer 25 graden omhoog geklapt kan worden. Het opbergen van bijvoorbeeld een weekendtas gaat daardoor makkelijk. Verder kan het variodak nu worden bediend bij een snelheid tot 40 km/h. De vernieuwde Mercedes SL staat in april 2016 bij de dealer voor nog onbekende prijzen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model