Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz S-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz S-klasse

Transeco Mercedes S-klasse is superveilig

14.11.2013

De nieuwe Mercedes S-klasse is volgehangen met allerlei veiligheidssystemen om de inzittenden zonder schrammetje naar hun eindbestemming te kunnen rijden. Maar als diezelfde limousine beschoten wordt is het een ander verhaal. En dan komt Transeco om de hoek kijken.

De Mercedes S-klasse wordt reeds sinds 1985 door het in Bremen gevestigde Transeco bepantserd. De W600 Pullman was de eerste die een dik harnas kreeg toebedeeld en nu ontvangt ook de nieuwe S-klasse er een, zodat de staatshoofden ook in de nieuwste S-klasse veilig kunnen worden vervoerd.

Bad guys
Het versterken van diverse onderdelen draagt er aan bij dat zelfs twee DM51 granaten, een .357 Magnum of een M16 automatisch geweer geen partij is voor de Transeco S-klasse. Zo is onder meer het complete passagierscompartiment bepantserd, de brandstoftank versterkt en werden run-flat-banden gemonteerd om 50 kilometer door te kunnen rijden en zo aan de bad guys te ontglippen.

7.391 kilogram
De vele versterkingen hebben vanzelfsprekend de nodige gewichtstoename als gevolg. Maar liefst 7.319 kilogram legt de S-klasse na de Transeco-ingreep op de weegschaal. Toch is het 4.6 liter twin-turbo V8-blok uit de S 550, die in ons land S 500 heet, met rust gelaten. De 456 pk die het blok levert zou volgens Transeco afdoende moeten zijn om de S-klasse ondanks zijn massa vlot van zijn plek te krijgen. Het prijskaartje van de Transeco Mercedes S-klasse is afhankelijk van de versterkingen die de klant wenst. Heb je liever een beschutte SUV, dan offreert Transeco ook een gepantserde G-klasse en een M-klasse.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model