Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Mercedes-Benz S-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz S-klasse

Mercedes S 250 CDI heeft prijs

25.10.2010

De meest gerespecteerde toplimousine ter wereld doet het tegenwoordig met een vierpitter. Critici beweren dat Mercedes-Benz hiermee van haar voetstuk is gevallen. Anderen zijn juist bijzonder verheugd met de S 250 CDI. Die altijd gewenste S-klasse kom zo ineens een stuk dichterbij.

Mercedes-Benz heeft de nieuwe S 250 CDI namelijk geprijsd op € 89.900,-. De L(ange)-versie is er vanaf € 102.500,-. Nog altijd een flinke smak geld, zeker, maar de perceptie van 'Een S? Dat kost minstens een ton!' wordt hiermee aardig de kop in gedrukt. Daarbij is de viercilinder diesel ook nog eens een gewetensusser want een verbruik van 5,7 l/100 km was nog niet zolang geleden heel gewoon voor auto's uit het C-segment. Niet voor een vijf meter lange schuit met een gewicht van krap twee ton.

Lange versie
Een andere reden dat de Mercedes-Benz S-klasse met de 250 CDI een stuk bereikbaarder is geworden, is te danken aan de schone dieselmotor. Gemiddeld zou het model niet meer dan 149 gram aan CO2 per kilometer uitstoten waardoor de limousine een gunstig B-energielabel meekrijgt. De verlengde versie heeft zelfs een A-label. Accelereren naar 100 km/h doet de 204 pk sterke S 250 CDI in 8,2 seconden en de topsnelheid ligt op 240 km/h. Het maximale koppel van de 2,1 liter viercilinder bedraagt 500 Nm. Hoewel de S 250 CDI nu al in de prijslijst van Mercedes-Benz staat kan de auto niet eerder geleverd worden dan begin 2011. Vandaar ook de hier opgegeven vanafprijs van € 89.900,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model