Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz S 250 CDI

Nieuws: Mercedes-Benz S 250 CDI

Viercilinder voor Mercedes S-klase

17.09.2010

Mercedes kan het nog niet bevestigen, maar er staat in Parijs een S-klasse met viercilinder diesel, de zogeheten S 250 CDI. Het is de eerste keer dat het topmodel van Mercedes een zelfontbrander met vier zuigers telt.

Mercedes valt vandaag met de neus in de boter, maar het heeft dan ook veel nieuws en dat trapt allemaal af op de over twee weken gehouden Autosalon van Parijs 2010. Mercedes presenteert in de Franse hoofdstad onder andere de fonkelnieuwe CLS, een gefacelifte CL-klasse en onder andere meer nieuwe motoriseringen voor de S-klasse waaronder een viercilinder diesel. De in de S-klasse debuterende dieselkrachtbron kennen we al van de C 250 CDI en E 250 CDI en levert ook in het topmodel een vermogen van 204 pk en een trekkracht van 500 Nm. Mercedes lanceert de zogeheten S 250 CDI omdat er een gat in het dieselprogramma is ontstaan nu de S 350 CDI na verfijning in vermogen is gestegen. De aangepaste zescilinder diesel levert namelijk voortaan 265 pk. Genoeg ruimte dus voor een model daaronder. Meer informatie en alle specificaties worden tijdens de officiële presentatie - vandaar ook de foto-inzet van een ander S-klasse model - bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model