Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz GLC en GLC Coupé

Nieuws: Mercedes-Benz GLC en GLC Coupé

In de kijkdoos: Mercedes-Benz GLC en GLC Coupé

27.01.2015

Dat Mercedes-Benz de bezem door haar modelnamenpolitiek heeft gehaald, weten we onderhand wel. Hoe sommige van de nieuwkomers er uit gaan zien is dan weer een klein raadsel. Neem de GLC, nu nog GLK geheten. Dankzij deze knappe computerillustraties hebben we voor het eerst een concreet beeld van de auto te pakken.

De Mercedes-Benz GLC wordt nog dit jaar geïntroduceerd, vermoedelijk op de IAA in Frankfurt die medio september aanvangt. Of het model ook nog voor 2016 in de showroom valt te bewonderen is onzeker, maar anders is dat hooguit enkele maanden later alsnog te doen.

Afscheid van eigen identiteit
Zoals in de inleiding al eventjes aangehaald is de GLC de directe opvolger van de GLK-klasse. Maar dat is 'm niet aan te zien. Wanneer je deze illustraties in ogenschouw neemt lijkt de GLK welhaast prompt een gedateerde auto. Hiermee willen we de GLK niet een loer draaien, integendeel, maar de lijnen van de GLC – en dat van alle nieuwe Mercedessen – zijn zo anders, dat de generatiekloof groter lijkt te zijn dat 'ie werkelijk is.
Waar de GLK de uitstraling van een authentieke SUV heeft, oogt de GLC veel meer als een trendy crossover. Voor de fans wellicht jammer, want de GLK had met z'n hoekige design juist een heel eigen identiteit – een aandoenlijke eigenschap die met uitsterven bedreigd wordt, hoewel de auto-industrie ons anders wil doen geloven.

GLC Coupé
Om de laatste zin van de voorgaande alinea enigszins te bevestigen is er de GLC Coupé, die zowel optisch als technisch regelrecht het kleine broertje is van de onlangs gepresenteerde GLE Coupé. De officiële onthulling vindt naar verwachting in 2017 plaats en het hoeft geen betoog dat de GLC Coupé Mercedes' (late) antwoord is op de BMW X4.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model