Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz GLB

Nieuws: Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB: En dat is vijfendertig...

16.04.2019

Begin jaren tachtig leverde Mercedes-Benz niet meer dan vijf modellen. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar vierendertig (!). Over enige tijd komt daar een vijfendertigste bij: de Mercedes-Benz GLB.

Op de autoshow van Shanghai toont het merk daarvan een studiemodel. Hoewel, studiemodel… De Concept GLB is niet meer dan een licht vermomde productie-auto. Hij maakt gebruik van dezelfde techniek als de A-Klasse, B-Klasse en CLA. In de 'concept car' ligt de geblazen viercilinder uit de A 250. De krachtbron levert 224 pk en 350 Nm, is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling en drijft alle vier wielen aan.

Het bekende 'skateboard'
Het interieur is van hetzelfde Mercedes-Benz-laken een pak. We zien het bekende 'skateboard' (de schermen achter het stuur en bovenaan de middenconsole) en de gelijkte ronde ventilatieroosters. Wonderlijk genoeg is de GLB een zevenzitter, al zal er op de derde zitrij nauwelijks ruimte zijn voor volwassenen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model