Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz G-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz G-klasse

Nieuwe G-klasse gespot

29.03.2012

Toen Mercedes-Benz vorige week de nieuwe GLK onthulde is per ongeluk ook de nieuwe G-klasse aan de wereld getoond. In een persfoto van de Duitse fabrikant staat de licht gefacelifte off-roader in de achtergrond.

Wij moesten zelf ook even goed kijken, maar hij staat er toch echt. Schuin achter de GLK staat een G-klasse die duidelijk anders is dan het huidige model. De foto laat zien dat de grille een update heeft gekregen, LED-verlichting onder de reguliere verlichting is aangebracht en de buitenspiegels ook zijn aangepast. Niet zichtbaar op de foto zijn de aangepaste achterlichten, een nieuwe lijn van lichtmetalen wielen en een aantal wijzigingen in het interieur. Een woordvoerder van Mercedes-Benz heeft tegenover ons bevestigd dat het, ondanks de relatief summiere wijzigingen, inderdaad de nieuwe G-klasse betreft.

Motorisering
Nieuws Mercedes-Benz G-klasseOnder de motorkap van de potente AMG-varianten gaat ook het een en ander veranderen. De G 55 AMG met zijn 507 pk-tellende 5.4 liter V8 krijgt een nieuwe, twee turbo's tellende 5.5 liter V8 van AMG met vermoedelijk 525 pk. Het echt grote nieuws lekte echter twee maanden geleden uit toen bekend werd dat de G-klasse voor het eerst in haar 33-jarige geschiedenis de beschikking krijgt over een V12. Het enorme 6.0 liter blok beschikt naar de geruchten over 630 pk en zorgt dat zelfs de nieuwe Porsche Boxster het af moet leggen in een sprint tot 100 km/h, daar heeft de G 65 AMG naar verwachting maar 5,2 seconden voor nodig. Over de motorisering van de reguliere modellen is nog niets bekend, wel dat de nieuwe G-klasse in alle varianten zal worden uitgerust met de zeventraps 7G-tronic versnellingsbak. De lancering van de nieuwe ´Geländewagen´ wordt verwacht op de Beijing Motor Show die volgende maand plaats zal vinden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model